Foto: Publicitātes foto

Londonas ielu fotogrāfs vārdā Babycakes Romero (@babycakesromero) prezentējis savu jaunāko projektu, kurā redzami mūsdienām ļoti tipiski skati – cilvēki, kuri vairs viens ar otru nekomunicē, bet ir pilnībā iegrimuši savos viedtālruņos.

"Man nav nekādu problēmu ar pārnēsājamām tehnoloģijām, jo šīs ierīces atvieglo mūsu dzīvi, bet es uzskatu, ka cilvēkus tās ir ļoti nopietni notrulinājušas," savu foto projektu komentē autors.

"Es sāku fotografēt cilvēkus ar telefoniem un vizuālā līmenī pamanīju noteiktu simetriju, taču tāpat nav noliedzams, ka šajā rīcībā ir arī raksturīgas skumjas.

Pirms mobilo telefonu izgudrošanas cilvēkiem nekas cits neatlika, kā vienam ar otru komunicēt. Taču tagad tas vairs nav vajadzīgs, jo mums vairs nevajag sarunāties - mēs visi varam "izlikties", ka savās ierīcēs darām kaut ko "svarīgu".

Tas nogalina sarunu kā komunikācijas formu, un es uzskatu, ka tās ir pieaugošas sociālās sāpes. Agrāk daudzi cilvēki kā socializēšanās palīgu izmantoja cigaretes. Jā, tas ir kaitīgi veselībai, tomēr cilvēki vēl nebija pārvērtušies par tehnoloģiju nūģiem.

Mums kopā ir jābūt stipriem un jāatbrīvo sevi no šiem viedtālruņu žņaugiem, lai komunikācija atkal varētu notiks aci pret aci," savus izskatus pauž Babycakes Romero, ar kura darbiem var iepazīties viņa blogā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!