Foto: Publicitātes foto
Kamēr daļa jauniešu par augstāko mākslinieciskās izpausmes veidu uzskata selfiju uzņemšanu ar tūtiņā savilktām lūpām, 20 gadus vecā Annija Veldre no Rīgas pašportretu mākslu pacēlusi citā līmenī.

DELFI Izklaidei stāsta pati Annija, viņa šobrīd studē reklāmu un sabiedriskās attiecības, bet jau septiņus gadus nodarbojas ar fotografēšanu.

"Sākumā tas viss bija hobija līmenī - skaisti skati, un es kaut kur pa vidu. Taču pēdējos gadus tas ir pārvērties ideju un stāstu virpulī, kur es iejūtos visdažādākajos personāžos un tēlos. Manu darbības lauciņu varētu uzskatīt par tēlotājmākslas pašportretiem jeb, angliski sakot, fine art photographer.

Šis lauciņš Latvijā nav visai populārs, taču man tas ir vistuvākais. Katrā bildē esmu klāt katrai detaļai - esmu gan modele, gan stiliste, gan vizāžiste, gan fotogrāfe (noliekot cilvēku vietā, lai nospiestu fotoaparāta podziņu, vai vienkārši darbojoties ar taimeri), kā arī visu ideju ģenerātore un bilžu apstrādātāja," stāsta Annija.

Darboties ar Photoshop viņa iemācījusies, stundām sēžot Youtube un skatoties video, stilista un vizāžista pamatus meitene apguvusi viena gada laikā vakara kursos, bet krāsu gammas un mākslas pamatlietas viņa iepazinusi, mācoties mākslas skolā.

"Ķermeņa plastiku un dažādas kultūras izjutu, 13 gadus dejojot, šķiet, visus iespējamos dejas veidus - no baleta līdz hiphopam. Savās bildēs es vēlos tvert idejas, tēlus un galvenokārt skaistumu. Bet runa nav tikai par "skaisto skaistumu" skaistajās garajās kleitās un kažokos, bet arī vienkāršības skaistums, sarežģītības skaistums, neprāta skaistums un ļaunuma skaistums.

Visas šīs lietas man šķiet skaistas, dažādos veidos izpaužamas, tāpēc arī manas bildes ir ļoti dažādas. Arī turpmāk īpaši nevēlos pieturēties pie viena stila, jo tīri vienkārši - tas man šķiet garlaicīgi.

Citi mākslinieki un kritiķi var runāt visādas gudrības par sava stila izveidi, taču, manuprāt, mēs visi pastāvēsim, ja mainīsimies - katru dienu, katrā savā izpausmē. Man vēl ļoti daudz jāmācās, ļoti daudz jāaug un jāatīstās, taču tas šķiet kā viens liels ceļojums," iedvesmota stāsta Annija, kuras darbus var iepazīt arī viņas Facebook lapā un fotogrāfiju blogā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!