Foto: DELFI

Sākoties šovam Jaunā talantu fabrika, visi tā dalībnieki ar lielu entuziasmu solīja, ka izmantos sev sniegto iespēju, lai pilnveidotu savas muzikālās prasmes, taču dzīve slēgtās telpās nav nekāda medus maize.

Lūzuma punktu piedzīvojis jaunākais šova dalībnieks Rihards (attēlā), kurš apsvēris iespēju šovu pamest, kā arī atzinis, ka slava viņam ir daudz svarīgāka par tiekšanos kļūt par mūziķi.

Par "latviešu Džastinu Bīberu" dēvētais Rihards Andris Bērziņš aizvadītās nedēļas nogalē bija nonācis pārdomu krustugunīs. Neskatoties uz, ka Jaunajai talantu fabrikai viņš pieteicās brīvprātīgi, puisis apsvēra domu šovu pamest, skaidrojot, ka, viņaprāt, citi vairāk ir pelnījuši šeit atrasties.

"Ziepe ir tāda, ka man ir pārdomas par šovu. Es jūtu un redzu, ka te ir cilvēki, kuriem vairāk nepieciešams šeit atrasties, nekā man. Viņi ir centīgāki," sarunā ar Balstiņu skaidroja Rihards.

Uz jautājumu, vai Rihards maz vēlas savu dzīvi saistīt ar mūziku, ja reiz apsver domu atteikties no iespējas mācīties, viņš atbildēja, ka spēs sevi realizēt arī ārpus šova, taču par saviem kolēģiem šaubās.

"Ja es izietu ārā, tad varētu turpināt strādāt, bet daudziem citiem ārā būs vairāk jāpūlas. Pagājušajā koncī bija pasmagi.

Te nav tik viegli, kā biju cerējis. Es rēķinājos, ka nebūs tāds kontakts ar ārpasauli, un gaidīju kaut ko nenopietnāku, bet te ir daudz jāstrādā. Es neesmu pie tā pieradis, lēnām jau aprodu, bet tikpat labi to varētu darīt arī ārā," atklāts bija Rihards.

Šis jaunā puiša lēmums pamatīgi satraucis viņa mentoru un padomdevēju mūziķi Donu, kurš mēģināja jauno talantu vest pie prāta.

Rihards arī Donam pastāstīja, ka nespēj dzīvot bez interneta vidē esošajiem sociālajiem tīkliem, ģimenes atbalsta, tusiņiem, ballītēm un draugiem. Viņš skaidroja, ka dzīve šova telpās ir smaga un viņam pietrūkst morālā atbalsta, ko varētu sniegt tuvinieki.

"Fabrikants" atzinās, ka nespēj ilgstoši slēpt savas patiesās emocijas, taču nevēlas, lai skatītāji ierauga viņu tādu, kāds ir patiesībā.

"Ārpasaulē esmu parādīts kā iedomīgs, lecīgs un neizpalīdzīgs, bet tā nav visu laiku. Man liekas, ka es sevi parādu ļoti slikti, un es sevi negribu tādu parādīt. Man liekas, ka es nevienam nepatikšu tāds, kāds es esmu," savu sāpi mentoram izteica Rihards.

Lai gan Dons centās izprast Riharda problēmu, mentors tomēr bija pārliecināts, ka viss nav nemaz tik slikti, kā jaunajam talantam šķiet.

"Es tevi saprotu, jo slēgtas telpas un tā tālāk, bet no otras puses - man ir grūti saprast to tik dziļi, jo man tas liekas viegli. Arī tad, kad es biju Fabrikā, man tas nebija grūti.

Es cenšos saprast, bet es vienmēr iedomājos, kā ir tiem cilvēkiem, kuriem nav dzeramā ūdens. Šeit jums pienest Everestu, iedod ēst un jūs apčubina. Kas tur ir grūts?" savu neizpratni pauda Dons.

Rihards arī neslēpa, ka viņš vēlas patikt visiem un slava viņu vilina daudz vairāk, nekā tiekšanās uz mērķi kļūt par mūziķi.

"Ja būs svarīga tikai popularitāte, tu sajuksi prātā. Manās acīs tas būs zemu. Svarīgs process ir dziedāt, radīt jaunu mūziku, bet ne atpazīstamība," sacīja Dons un ieteica Rihardam izvirzīt mērķus, uz kuriem tiekties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!