Foto: Vida Press/AP/Scanpix
Nedēļas nogalē uz lielajiem ekrāniem nonāk viena no visvairāk gaidītajām šīs vasaras filmām – "The Mummy" ("Mūmija"). Galvenajā lomā aizraujošajā kinostāstā redzēsim mūžam jauno Tomu Krūzu, bet Ēģiptes faraona meitas Amanetas jeb Mūmijas tēlā iejutusies alžīriešu skaistule Sofija Butella.

35 gadus vecās aktrises vārds līdz šim zināmu atpazīstamību bija iemantojis, pateicoties viņas dalībai filmās "Kingsman: The Secret Service" un "Star Trek Beyond", bet tieši "Mūmija" uzskatāma par viņas lielo izlaušanos slavas saulītē.

Valdzinošā brunete savu karjeru sākusi kā dejotāja Francijā, kur viņa kopā ar ģimeni pārcēlusies 10 gadu vecumā. Sofijas dejotājas portfolio ir dalība gan mūzikas video, gan dažādās reklāmas kampaņās un filmās, kā arī citos projektos.

Viņa piedalījusies tādu zvaigžņu kā Madonnas, Riannas un citu tūrēs. Tieši dejojot Sofija pieradusi pie disciplīnas un sarunās ar presi nav slēpusi – tas palīdzējis viņai uzsākt darbu kinoindustrijā.

Lai gan pirmās kritiķu atsauksmes par "Mūmiju" ir pat ļoti negatīvas, Sofijai dalība šāda izmēra projektā, iespējams, nodrošinās slavu un būs stabils solis kāpienā pa Holivudas karjeras trepēm.

Latvijā filmas pirmizrāde notiks jau ceturtdienas, 8. jūnija, vakarā, bet regulārajos seansos to varēs baudīt no 9. jūnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!