Foto: Vida Press
Aizvadītās nedēļas izskaņā uz lielajiem ekrāniem nonāca ilgi gaidītā supervaroņu filma "Logan" ("Logans"), kurā Hjū Džekmena atveidotā Vilknadža mazās pārinieces – Lauras jeb mutanta X-23 - lomā žilbinoši sevi pieteikusi 12 gadus vecā Dafne Kīna.

Par to, ka "Logans" iekaros skatītāju simpātijas, šaubu nebija, un gaidas ir attaisnojušās – "IMDb" portālā filmas vērtējums turas tuvu deviņām ballēm, pirmajās brīvdienās peļņa pārsniegusi 85 miljonus ASV dolāru, un šur tur pat izskanējis viedoklis, ka šī ir visu laiku labākā supervaroņu filma.

Lai gan par to vēl varētu pastrīdēties, īstu supervaroņu un jo īpaši "X-cilvēku" fanus šis stāsts nevar atstāt vienaldzīgus, un jūsmīgas atsauksmes guvuši ne tikai "X-cilvēku" vecmeistari Džekmens un Patriks Stjuarts, bet arī Dafne.

Viņa filmā tēlo vajātu jauniņu mutanti, kura aizstāvoties šķaida asinis pa labi un kreisi, un ne velti šai filmai ir piešķirts R reitings, kas nozīmē – arī Latvijas kinoteātros filma ir aizliegta skatītājiem, kuri jaunāki par 16 gadiem.

Kā vēsta ārvalstu mediji, Dafnei filmējoties bija tikai 11 gadi, bet tēlošana viņai ir asinīs – meitenes tēvs ir britu aktieris Vils Kīns, bet māte ir spāņu aktrise, rakstniece un režisore Marija Fernandesa Eike, un meitene runā abu vecāku dzimtajās valodās, kas lieti noderējis "Logana" stāstā.

Foto: Vida Press
Aktieru atvasei "Logans" ir tikai otrais ieraksts filmogrāfijā – pirms pāris gadiem viņa kopā ar tēti filmējusies britu/spāņu kopražojuma seriālā "The Refugees".

Atrast mazo zvaigzni, kura pieprot gan cīņas mākslas, gan akrobātiku, nav bijis viegls uzdevums – filmas aktieru atlases vadītāja Priscilla Džona izdevumam "Vanity Fair" atklājusi, ka pirms tam Anglijā un Īrijā izbrāķēti vairāk nekā 500 bērnu.

Kad Džona saņēmusi video ar tolaik vēl 10 gadus vecās Kīnas akrobātikas prasmju paraugdemonstrējumiem, viņai ir bijis skaidrs, ka īstā aktrise ir atrasta, un viņa filmas režisoram Džeimsam Mangoldam teikusi: "Cilvēki viņā iemīlēsies."

Šīs profesionālās aktieru atlases vadītājas prognozes piepildījušās, un sajūsmā par mazo Dafni ir gan režisors, kurš intervijās atzinis, ka labprāt sastrādātos ar jauno aktrisi viņas varones stāsta turpinājumā, gan skatītāji, no kuriem daudzi atzinuši – ja Džekmena Vilknadzis no lielajiem ekrāniem ir atvadījies, viņa vietā ir jānāk citam, un kāpēc gan lai tā nebūtu Kīnas X-23.

Arī pieredzes bagātā Džona izdevumam "Vanity Fair" atzinusi, ka jauno aktrisi gaida spoža karjera. "Viņai piemīt ļoti neparasts valdzinājums. Vai nu viņa vadīs milzīgu starptautisku kompāniju, vai arī būs liela zvaigzne," prognozējusi aktieru atlases vadītāja.

Foto: AP/Scanpix
Atzinīgus vārdus mazajai kolēģei veltījis arī Profesora X lomas atveidotājs Stjuarts. "Kad viņi teica – labi, mēs esam gatavi filmēt – viņa totāli fokusējās. Viņa bija gatava darbam, un, kad pagriezās un paskatījās uz tevi, tu skatījies uz X-23. Tā vairs nebija Dafne Kīna," aktieris atzinis intervijā "The Independent".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!