Foto: Publicitātes foto

Februārī tika noskaidrots, ka Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs atraktīvā muzikālā apvienība Aarzemnieki ar dziesmu Cake to Bake, un, gatavojoties lielajam notikumam, tagad sadarbībā ar režisori Aiju Strazdiņu tapis arī mūsu eirodziesmas videoklips.

Par filmēšanas vietu radošā komanda bija izvēlējusies Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, un, lai gan pēc Aarzemnieku uzvaras daudzi mudināja grupas dalībniekus steidzami meklēt profesionālu stilistu, kurš uzlabotu apvienības tēlu, video liecina, ka jauniešu pulciņš stingri turas pie ikdienišķu drēbju izvēles.

"Klipā gribējām pateikt to pašu, ko rakstot dziesmu - viens cilvēks nevar mācēt izdarīt visu, tādēļ reizēm ir jālūdz citu palīdzība, kas īpaši grūti padodas vīriešu kārtas pārstāvjiem," smejoties stāsta grupas solists Jorans Šteinhauers.

"Tomēr brīdī, kad palīdzību saņemies palūgt, redzi, ka apkārtējie cilvēki reizēm to vien gaida, lai sniegtu savu atbalstu, kā notika arī klipa filmēšanā. Klipu filmējām Brīvdabas muzejā, latviskā vidē, jo, manuprāt, Latvija un tās daba cilvēkiem dod tik daudz, lai viņi būtu laimīgi, un to vajag parādīt arī citiem," pārliecināts ir Jorans.

Pēc Aarzemnieku uzvaras Eirovīzijas konkursa nacionālajā atlasē viedokļi par dziesmas Cake to Bake sūtīšanu uz Kopenhāgenu dalījās - vieni pieļāva, ka vienkāršā, bet lipīgā kompozīcija varētu beidzot pārtraukt Latvijas neveiksmju sēriju, bet vairums ir pārliecināti, ka ar šo dziesmu mēs atkal izgāzīsimies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!