Foto: Mango

Pirms mēneša aizsaulē aizgājušā leģendārās rokgrupas Līvi dalībnieka Jāņa Groduma piemiņas pasākumu virknē Baltic Beach Party festivālā paredzēta īpaša Līvu labāko dziesmu programma, kuru izpildīs Groduma ilggadējais kolēģis Ainars Virga (attēlā).

Sarunā ar izklaides portālu Mango Virga atklāj, ka tagad, gandrīz mēnesi pēc skatuves partnera un tuva drauga zaudējuma, viņš beidzot sācis aprast ar domu, ka Groduma vairs nav starp dzīvajiem.

"Lai gan ar šo domu esmu apradis, līdz galam es tajā "iebraukt" nevaru. Es nespēju tam noticēt, bet palēnām un pamazām mācos ar to sadzīvot," izjūtās dalās mūziķis un atklāj, ka vēl joprojām ikdienas gaitās esot brīži, kad viņš pie sevis nodomā, ka vajadzētu piezvanīt draugam, lai kaut ko pastāstītu.

Uz jautājumu, vai pēc Groduma zaudējuma arī pats Virga nav sācis vairāk domāt par nāvi, mūziķis atzīst, ka domas esot, bet bailes no nāves gan viņam neesot. "Kā būs lemts, tā arī notiks. Es par to necepos," lakoniski bilst Virga.

22. jūlija vakarā Virga kāps uz Baltic Beach Party festivāla skatuves, lai kopā savu grupu Virga Hard Orchestra un citiem mūziķiem pusotru stundu garā programmā izpildītu Līvu dziesmas, bet portālam Mango viņš atklāj, ka Līvu nosaukums koncertējot vairs netiks izmantots.

"Domāju, ka šim nosaukumam ir jāliek miers. Bez Groduma tie vairs nav Līvi. Protams, pastāv iespēja, ka kādreiz mēs ar Aivaru Brīzi un citiem sanāksim kopā, bet tā ir niecīga, un nedomāju, ka tas jebkad notiks," visnotaļ pesimistiski nākotnē raugās Virga, kurš pats mūziķa karjeru gan stingri apņēmies turpināt, jo "bez mūzikas dzīves nav".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!