Foto: DELFI.ee
Sestdienas, 4. marta, vakarā Tallinā norisinājās Igaunijas "Eirovīzijas" dziesmu konkursa nacionālā atlase, kurā uzvaras laurus plūca duets Koits Tome un Laura ar dziesmu "Verona".

Igaunijas nacionālās atlases finālā tikās desmit izpildītāji, superfinālam kvalificējās vairs tikai trīs no viņiem, un izšķirošajā cīņā pārliecinošu skatītāju atbalstu izdevās iegūt romantiskajam duetam.

Koits uz "Eirovīziju" dosies jau otro reizi – 1998. gadā viņš Igauniju pārstāvēja Birmingemā notiekošajā konkursā un ieņēma 12. vietu. Tajā pašā gadā iznāca arī dziedātāja debijas solo albums.

Arī Laurai šī nebūs pirmā reize uz starptautiskā dziesmu konkursa skatuves. Viņa 2005. gadā uz Kijevā notiekošo "Eirovīziju" devās meiteņu grupas "Suntribe" sastāvā, kas ierindojās 20. vietā.

Atgādinām, ka Latviju šogad "Eirovīzijas" dziesmu konkursā, kas notiks Kijevā, pārstāvēs grupa "Triana Park" ar dziesmu "Line".

Latvijas pārstāvji startēs starptautiskā konkursa pirmajā pusfinālā 9. maijā, bet Igaunijas un Lietuvas pārstāvji par vietām finālā cīnīsies otrajā pusfinālā. To, kurš pārstāvēs Lietuvu, noskaidros 11. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!