Foto: Vida Press

Maija sākumā Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā triumfēja Austrijas pārstāve Končita Vursta (attēlā vidū), kura īsā laikā iemantojusi milzīgu slavu, un aizvadītās nedēļas izskaņā viņa apžilbinājusi populārākā un prestižākā Londonas geju kluba G-A-Y publiku.

Nevar noliegt, ka bārdainā transvestīta Končitas uzvara satraukusi daudzus, taču neiztrūkst arī tādi, kas pauduši milzīgu atbalstu māksliniecei un cer, ka viņas uzvara Eirovīzijā vairos iecietīgāku attieksmi un toleranci pret seksuālajām minoritātēm.

Netradicionāli orientētu ļaužu vidū Končita kļuvusi gluži vai par pielūgsmes objektu un etalonu, un tas apliecinājies arī aizvadītās nedēļas nogalē, kad "bārdainā desiņa" viesojusies Londonā, kur viņa sniegusi krāšņu koncertu slavenajā klubā G-A-Y.

Izklaides vieta tiek dēvēta par vienu no elitārākajiem geju klubiem Londonā, un Končitas koncerts izpelnījies milzīgu apmeklētību - zāle bijusi stāvgrūdām pilna, un mākslinieces uzstāšanās izsaukusi aplausu un ovāciju vētru.

Šajā iestādē savulaik uzstājušās arī tādas mākslinieces kā Mailija Sairusa, Kailija Minoga un Lady Gaga, kuras vairākkārt publiski paudušas atbalstu seksuālajām minoritātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!