Viena no Latvijas tautas mīlētākajām grupām Duets Sandra pašlaik piedzīvo jaunu uzrāvienu. Viņu lielākie hiti Mazcenas mobilais un Vēnā neduriet! ieguvuši otro elpu, un naudiņa turpina ripot Andra un Sandras Brīnumu kontos, jo abi izkoduši, ko vislabāk pērk latvieši.

"Vidēji nedēļā mums ir pieci koncerti, bet gadās nedēļas, kad ir desmit. Mēs esam ļoti populāri - ne velti mūsu Mazcenas mobilais tika izpildīts šovā Izklausies redzēts kopā ar pasaules grandu hitiem.

Darba mums ir ļoti daudz, nevaram iziet no mājām, lai mūs nesveicinātu svešinieki - mūs pamana pat caur automašīnas logu," sarunā ar DELFI Izklaidi par jauno popularitātes vilni stāsta dueta runasvīrs Andris. Viņš atzīst, ka slava brīžiem esot traucējoša - grūti pašiem atpūsties - taču lielākoties tomēr ir patīkami.

Duets Sandra arī ir finansiāli ļoti veiksmīgs projekts, un Andris atklāj, ka grupas panākumus nodrošina tas, ka duets nerakstot standarta tekstus un ejot līdzi laikam. Piemēram, leģendārais hits Vēnā neduriet! nupat atdzimis ar jaunu, aktuālu nosaukumu Spaisu nepērciet!. 

Tas, ka skauģi šādu dziesmiņu un citus labumus no dueta daiļrades varētu nosaukt par "lētiem", māksliniekus satrauc vismazāk.

"Mēs speciāli radām "lētu" mūziku, un tas ir tāpēc, ka mēs ar mūziku pelnām maizi. Mums ir jārada tādu mūziku, ko cilvēki pērk, un esam izkoduši, ka latvieši pērk tikai "lēto" mūziku. Tas pats Raimonds Pauls taču rada tādas prostas ganu zēna dziesmas! Un viņš latviešiem patīk, tāpēc no viņa jāņem piemērs.

Cenšamies radīt tādus pašus štruntus kā Pauls, jo tās gudrās dziesmas te nevienam nevajag. Cilvēkiem jau vajag muļķības," formulu, kā iepatikties tautai atkodis Andris. 

Izrādās, ka duetam esot arī apmēram 500 "gudru" dziesmu, taču pats grupas pārstāvis godīgi atzīst, ka šīs dziesmas ir nevis mazāk pieprasītas, bet nav pieprasītas vispār.

"Mēs varam uzrakstīt gudru dziesmu - ja mums samaksātu, mēs uzrakstītu operu, bet latviešiem jau to nevajag. Tāpēc rakstot dziesmas, mēs beigās tās paši speciāli sačakarējam, jo zinām, ka tad būs lielāka peļņa," faktu par mūzikas radīšanu atklāj Andris.

Mūziķi zina, ka tauta par viņiem smejas, un duets ar to pat lepojas. "Populāri aktieri atzinuši, ka tautu sasmīdināt ir grūtāk, nekā saraudināt - tātad mēs ejam grūtāko ceļu. Mūs bieži aicina muzicēt kāzās nevis kā galvenos mūziķus, bet uz rīta pusi, kad cilvēki grib iztrakoties.

Un mums izdodas uzkurināt publiku. Kad spēlējam mēs, meitenes danco uz galdiem. Daiga Mazvērsīte mūsu mūziku ir salīdzinājusi ar tirgu - ko cilvēks tirgū pērk vairāk - reņģes vai melnos ikrus? Protams, ka reņģes! Mūsu mūzika ir tās reņģes!

Kāds pieprasījums, tāds piedāvājums. Kā teica Mārtiņš Freimanis, mākslu radīt jau nav māksla, bet uztaisīt ejošu hitu gan!" rezumē populārais mūziķis. 

Baudīt šī dueta fenomenālo uzstāšanos varēs jau 4.oktobrī Ipiķu kultūras namā, 10. oktobrī mūziķi spēles Valmieras Klondaikā, 11. oktobrī priecēs fanus Salacgrīvas krogā Bocmanis, bet 17.oktobrī svētki rīdziniekiem - duets spēlēs Rīgā, krodziņā Jautrais briedis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!