Foto: Publicitātes foto

Pankroka grupa Pertti Kurikan Nimipäivät (Perti Kūrikas vārdadiena; saīsināti - PKN) no Somijas nolēmusi piedalīties galvenajā Eiropas muzikālajā festivālā Eirovīzija, kas šogad norisināsies Vīnē.

Grupas pieteikumu dzimtenē jau nosaukuši par ļoti ekstravagantu rīcību, jo mākslinieku kolektīvam ir kāda īpatnība - visi PKN mūziķi ir vīrieši, kas sirgst ar Dauna sindromu.

Grupas līderis Perti Kūrika neslēpj, ka kolektīva galvenā misija ir nevis mūzika, bet "mesidžs" par daunīšu tiesībām, un viņš ir pārliecināts, ka uzstāšanās Eirovīzijā ļaus pievērst uzmanību sociālajām programmām garīgi atpalikušiem cilvēkiem.

Grupa Pertti Kurikan Nimipäivät dibināts 2009. gadā Helsinkos, un līdz šim laidusi klajā vienu studijas albumu un dažus EP diskus. Bez Perti grupā spēlē arī Kari Ālto, Sami Helle un Toni Vālitalo.

Plašāku atpazīstamību grupa ieguva 2012. gadā, kad nāca klajā dokumentālā filma The Punk Syndrome. Drīz pēc tam viņi uzstājās arī Vecrīgas klubā Nabaklab.

Bez pankiem Somijas Eirovīzijas nacionālajai atlasei pieteikušies vēl 17 mūziķi un kolektīvi, bet lēmumu par to, kurš valsti pārstāvēs starptautiskajā arēnā, lems Somijas skatītāji ar televīzijas balsojuma starpniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!