Foto: F64

Lai gan jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis organizatoru pārstāvis Igors Krutojs vēl nav oficiāli apstiprinājis, ka festivāls šovasar nenotiks Jūrmalā, daudzi jau paguvuši no tā priecīgi atvadīties. Tiesa, ir arī tādi, kuri festivāla pārcelšanu uz citu vietu uztvēruši noraidoši.

Pēc tam, kad medijos izplatījās ziņas, ka tiesības rīkot Jauno vilni 2015 ieguvuši Soči, nepatiku par šādu notikumu pavērsienu paudis pieredzes bagātais Krievijas estrādes mākslinieks Josifs Kobzons (attēlā), kuram pašam pērn Edgara Rinkēviča noteiktā aizlieguma dēļ festivāls gāja secen.

"Es konkursa pārcelšanu vērtēju kā sliktu. Un vispār - ko nozīmē "pārbrauc"? Varētu domāt, ka vagoniņš pārbrauc no vienas pilsētas uz citu. Tas taču ir starptautisks konkurss, pie kura daudzus gadus ir strādājis Igors Krutojs. Un tam ir jāpaliek tur, kur tas bijis," savu nostāju Krievijas presei paudis Kobzons.

"Kādēļ ir nepieciešams kaut ko mainīt? Īpaši tad, kad jaunieši jau ir pieraduši pie šī konkursa? Sočos lai notiek cits, pašiem savs konkurss," norādījis skatuves mākslinieks, piedāvājot Sočos notiekošu konkursu dēvēt par, piemēram, Melnās jūras vilnis.

Kobzons arī Krievijas medijiem uzsvēris, ka festivāla pārcelšanai neesot nekāda sakara ar to, ka pērn viņam ar kolēģiem liegta iespēja iebraukt Latvijā. "Tas nav nekādi saistīts. Krutojam vienkārši ieteica rīkot konkursu Krievijā," pastāstījis Kobzons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!