Foto: LETA

Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis atzinīgi novērtējis Kaļiņingradas apgabala gubernatora Nikolaja Cvetakova ierosinājumu no Jūrmalas uz apgabala piejūras pilsētu Svetlogorsku pārcelt Krievijas populārās mūzikas pasākumu "Jaunais vilnis", vēsta Krievijas mediji.

Cvetakovs paziņojis, ka Svetlogorska ne ar ko neatpaliek no Jūrmalas - tur ir diezgan maigs klimats un brīnišķīga atmosfēra. Svetlogorskas varasiestādes ir pārliecinātas, ka 1600 vietu pilsētas estrādes teātris kļūs par ērtu vietu "Jaunā viļņa" festivālam.

Tomēr šaubas par "Jaunais viļņa" pārcelšanu izteicis konkursa organizators Igors Krutojs.

"Jautājums par konkursa pārcelšanos vēl nav izlemts, taču tiek aktīvi apspriests. Jebkurā gadījumā mēs nedrīkstam ļaut politikai ietekmēt māksliniekus un konkursu, tiem jābūt ārpuses visiem lielajiem strīdiem.

Svetlogorska pagaidām mums ne pilnībā der, taču ar investīcijām un infrastruktūras attīstību mēs pilnībā varam izskatīt šādu variantu. Latvijā "vilnis" atnesa aptuveni 20 miljonus eiro, un ar tādām investīcijām jebkurš Krievijas reģions var pieņemt konkursu," paziņoja Krutojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!