Foto: Publicitātes foto

Apvienojoties pieciem pieredzes bagātiem un profesionāliem mūziķiem no tautiešiem jau pazīstamām grupām, tapusi jauna smagā roka apvienība - supergrupa Lapsenes bize, angliskajā variantā Wasptress.

Grupā apvienojies Bigg Bush, zināms kā leģendāro latviešu rokgrupu Opus Pro un Bastards basģitārists, Agris Siksna, kas sadarbojies ar vairākām Latvijā zināmām grupām, to skaitā ar Gunta Vecgaiļa projektu Ladybird un Alko.

Tāpat grupā ir Alko, Dieva sekretāri un Remains taustiņinstrumentālists Uģis Muzikants, Wild un Rough Enough vokālists Ģirts Zebuliņš un sitamo instrumentu eksperts Juris Šenbergs, darbojies grupās Moral Free, Nulles cikls, Mitrokhin's Master Band un daudzās citās.

Savu mūzikas stilu pati supergrupa raksturo kā modernu hard rock ar heavy metal, glam metal, progressive un alternative metal iezīmēm. Grupas mērķis ir "radīt augstas kvalitātes mūziku, kas nepakļaujas masu mūzikas industrijas diktētajiem noteikumiem". 

Šobrīd viņi strādā pie debijas albuma, kurš klausītāju vērtējumam varētu tikt nodots pavisam drīz, un kā albuma priekšvēstnesi piedāvā tautai novērtēt savu pirmo veikumu - dziesmu Viegli.

Interesanti, ka grupas nosaukums radies gandrīz 40 gadus pirms pašas grupas, gaidot īsto brīdi un sastāvu, ar kuru nākt gaismā. Jau septiņdesmito gadu beigās, vēl skolas laikos, Bigg Bush sapņoja par savas rokgrupas izveidi, un toreiz radās tāds vārdu salikums - Lapsenes bize.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!