Foto: AFP/Scanpix

Krievu estrādes dziedātājs Leonīds Agutins pievienojies politiķiem un citām Krievijas slavenībām, kas vienojušās sašutumā par Eirovīzijas uzvarētāju - bijušo vīrieti Končitu Vurstu.

Tomēr, lai arī Agutins "Eirovīzijas desiņas" priekšnesumu vērtēja neviennozīmīgi, viņš izteicies pozitīvi par konkursa uzvarētājas trenēto vokālu.

"Paskatījos Eirovīzijas uzvarētājas priekšnesumu. Končita spēcīgi dzied - profesionāli, skaisti. Superaugstus sieviešu toņus gan neatļaujas, tomēr tas ir saprotams, jo viņa ir ne gluži sieviete, cik saprotu.

Viņa ļoti labi jūt balansu starp balsi un mūziku. Arī dziesma šķiet simpātiska. Tomēr būšu ar jums atklāts, man bija nepatīkami. Nē, tomēr būšu godīgs, man bija pretīgi. Domāju, daudziem, kuri balsoja par Končitu, bija nelāga sajūta. Taču cilvēki baidās izskatīties pēc netolerantiem homofobiem un cenšas iet vienā solī ar laiku.

Mākslā jau viss ir vienkārši - patīk vai nepatīk. Viss. Man nepatika manas sajūtas. Iedomājieties... Jūs esat nopircis ziedus Končitai. Sēžat pirmajā rindā. Un, lūk, starp 15. un 16. dziesmu, apsargi jūs palaiž uz skatuves. Jūs Končitai pasniedzat ziedus un viņa jūs, protams, pateicīgi nobučo. Iedomājāties? Esmu pārliecināts, daudziem patika, cilvēki, kā saka, ir dažādi. Galvenais nemānīt pašam sevi.

Jebkurā gadījumā pēdas vēsturē vīrs ir atstājis. Tomēr man šķiet, ka Verka Serdjučka ir simpātiskāka - vienmēr vismaz gludi noskuvusies..."

Krievijā "Eirovīzijas desiņa" satraukusi daudzus – par viņu sašutuši gan politiķi, gan pareizticīgo baznīca, tāpat Končitas sniegums nav paticis arī skatuves māksliniekam Andrejam Daņilko, kurš labāk pazīstams kā Verka Serdjučka, daži Vurstai pat grib liegt iebraukšanu Krievijā.

Sestdienas, 10. maija, vakarā Kopenhāgenā noslēdzās starptautiskais dziesmu konkurss Eirovīzija 2014, kurā triumfēja Austrijas pārstāve Končita Vursta, kura izpildīja kompozīciju Rise Like a Phoenix.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!