Foto: AFP/Scanpix

No populārās britu rokgrupas Oasis piektdien aizgājis tās ģitārists un viens no grupas dibinātājiem Noels Gallahers (attēlā), un līdz ar to grupu faktiski var uzskatīt par izjukušu, liecina informācija Oasis oficiālajā mājaslapā.

Par aiziešanas iemeslu mūziķis nosaucis nespēju turpināt kopīgu darbu ar savu brāli - grupas vokālistu Leiemu Gallaheru. Pēc Noela vārdiem, viņš visiem Oasis faniem par savu aiziešanu no grupas paziņo "gan ar skumjām, gan ar milzīgu atvieglojumu". Viņš piebildis, ka vairs ne dienu nespēj strādāt kolektīvā. Tāpat mūziķis atvainojies visiem cilvēkiem, kas iegādājušies biļetes uz grupas Eiropas turnejas koncertiem.

Nākamajā dienā Noels Gallahers savu paziņojumu papildinājis, par aiziešanas iemeslu nosaucot "rupju mutisku iebiedēšanu". Lai gan mūziķis nav paskaidrojis, kurš tieši viņu iebiedējis, viņš raksta, ka "manis, manas ģimenes, draugu un kolēģu iebiedēšanas apmēri kļuvuši nepieļaujami".

Savukārt 30. augustā žurnālā The Mirror publicētajā intervijā ar mūziķu māti Pegiju Gallaheru sieviete atzinusi: "Esmu pārliecināta, ka grupa apvienosies, jo brāļi ļoti mīl viens otru, bet viņi vienēr bijuši tik ļoti atšķirīgi. Smieklīgākais ir tas, ka viņi bērnu gados nemaz nekāvās. Viņi sāka strīdēties tikai tad, kad nodibināja grupu."

Grupu Oasis brāļi Gallaheri dibināja 1991. gadā Mančestrā. 18 pastāvēšanas gadu laikā grupa izdevusi septiņus studijas albumus, kas pārdoti vairāk nekā 55 miljonu kopējā tirāžā. Šī gada sākumā mūzika sindustrijas eksperti grupu Oasis atzina par absolūtu līderi "brit-pop" žanrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!