Foto: AFP/Scanpix

Autoritatīvais britu mūzikas izdevums New Musical Express publicējis sarakstu ar simts labākajām pēdējās desmitgades dziesmām, kas sastādīts pēc redakcijas darbinieku veiktās aptaujas. Šīs hitparādes pirmajā vietā ierindojusies 2003. gadā iznākušais amerikāņu dziedātājas Bejonsas (attēlā) singls Crazy in Love.

Saraksta otrajā vietā ierindota Bruklinas muzikālā dueta MGMT 2008. gadā sacerētā dziesma Time to Pretend, bet trešajā - amerikāņu rokgrupas The Strokes dziesma Hard to Explain no viņu debijas albuma 2001. gadā. Mango jau ziņoja, ka nesen veiktā New Musical Express aptaujā The Strokes albums Is This It tika atzīta par šīs desmitgades labāko albumu.

Kopumā sarakstā ir simts dziesmas (pilnu sarakstu skatīt šeit!), kurām visām ir pievienoti video fragmenti un redakcijas komentāri. Simtniekā iekļuvis arī Džonijs Kešs ar dziesmu Hurt, vairākas Pītera Dohertija dziesmas dažādās metastāzēs, kā arī vesela plejāde ar modernā roka grupām, piemēram, Muse, Killers, Interpol, Kings of Leon, Kasabian, Yeah Yeah Yeahs, Franz Ferdinand, White Stripes un citas.

  1. Beyonce - Crazy In Love (2003)
  2. MGMT - Time To Pretend (2008)
  3. The Strokes - Hard To Explain (2001)
  4. M.I.A. - Paper Planes (2007/2008)
  5. OutKast - Hey Ya! (2003)
  6. The Rapture - House Of Jealous Lovers (2003)
  7. Klaxons - Golden Skans (2007)
  8. Blur - Out Of Time (2003)
  9. Arcade Fire - Rebellion (Lies) (2005)
  10. Arctic Monkeys - A Certain Romance (2006)

Desmitgades labākās dziesmas videoklipu varat noskatīties šeit, bet Mango piedāvā Moriseja noklausīties Stīvena Partika Moriseja dziesmu Irish Blood, English Heart, kas šajā sarakstā nepelnīti ierindojusies 98. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!