Foto: Publicitātes foto

Mūzikas žurnāls The Word veicis aptauju savu lasītāju vidū, lai noskaidrotu visu laiku sliktākās mūzikas grupas, tiesa, no visā pasaulē pazīstamu grupu vidus. Šajā savdabīgajā reitingā iekļuvušas arī tādas rokmūzikas leģendas kā U2, Oasis un Queen, bet par vispretīgāko grupu pasaulē melomāni atzinuši kanādiešu grupu Nickelback (attēlā).

Neraugoties uz to, ka Nickelback jau ilgāk nekā desmit gadus spēlē post grunge stilā, pārdevuši vairāk par 30 miljoniem savu albumu kopiju un ne reizi vien nominēti prestižajai Grammy balvai, šo grupu par pretīgāko atzinuši 19,8 procenti aptaujāto.

Saraksta otrajā vietā ierindojies dvēseliskais britu soulmūzikas duets Lighthouse Family, kuru par sliktāko atzinuši 14,3% mūzikas fanu, bet trešajā - britu alternatīvā roka grupa Toploader ar 11,8%. Jāpiebilst, ka abas šīs grupa izjuka gandrīz vienlaicīgi 2003. gadā.

Balsošana notika "aizklāti" - tas nozīmē, ka žurnāla lasītājiem netika piedāvāti varianti, no kuriem izvēlēties. Tādēļ mūzikas ekspertus pārsteidzis, ka melomāni par sliktāko grupu nereti atzinuši tādas populāras grupas kā REM, Metallica vai Guns'N Roses.

"Tā drīzāk izskatās pēc personisko kompleksu izpaušanas nevis mēģinājuma noteikt visu laiku sliktāko grupu," situāciju komentējis viens no žurnāla vadošajiem ekspertiem, kurš ir pārsteigts, ka sarakstā nav iekļauts tāds apkaunojums pasaules mūzikai kā Chumbawamba. "Man, piemēram, nepatīk grupa U2. Bet vai tāpēc viņa ir sliktākā pasaulē? Un tas vispār iespējams pasaulē, kurā eksistē Cranberries?"

Tālākajās vietās sliktāko grupu desmitniekā ierindojušās tādas grupas kā Razorlight (9,8%), Savage Garden (8,4%), M People (7,5%), Maroon 5 (6,6%), 4 Non Blondes (5,5%), Snow Patrol (5,2%) un Spin Doctors (3,6%).

Mango piedāvā noklausīties grupas Nickelback vienu no jaunākajām dziesmām Never Gonna Be Alone, bet redakcija brīdina, ka cilvēkiem ar vājākiem nerviem tomēr to nevajadzētu darīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!