Foto: DELFI

Par ikgadēju tradīciju kļuvusi Latvijas Radio 2 veidotā pop un roka dziesmu aptauja "Muzikālā banka", kuras ietvaros savas mīļākās aizvadītā gada dziesmas izvēlas paši klausītāji. Ceturtdien, 3. janvārī, sākas fināla balsojuma pirmā kārta, kurā par vērtīgākās kompozīcijas titulu cīņu uzsāk 25 skaņdarbi.

Balsošana notiek divās kārtās. Līdz 14. janvāra pusnaktij iespējams balsot par 25 populārākajām gada dziesmām, bet no 15. līdz 31. janvārim – par tām 15 kompozīcijām, kuras būs izvirzījušās pirmās kārtas vadībā, "Delfi Izklaidi" informē "Muzikālās bankas" pārstāvji.

Apkopojot aizvadītā gada rezultātus, "Muzikālās bankas" balsojuma pirmajā kārtā iekļuvusi "Double Faced Eels" izpildītā dziesma "Atspulgs", Aijas Andrejevas "Blēņas", "The Sound Poets" dziesma "Ceļš", "Astro'n'out" kompozīcija "Dejot trakāk", Jāņa Stībeļa "Dzīvo no jauna", "Jauno Jāņu orķestra" izpildītā "Ieviņa", Toma Kalderauska "Ja ļausi", "Saldās sejas" dziesma "Klusums pirms vētras", MARTAS "Manās rokās visi ziedi novīst", MESA un Intara Busuļa "Mantra", Laura Valtera "Mirklī ieklausies", Nikolaja Puzikova "Ne par ko", Markus Rivas "Nevaru tā", "Prāta vētras" dziesma "Ogles", "Very Cool People" feat. Edavārdi, anša & Kristīnes Prauliņas izpildītā "Pa apli", "Bermudu divstūra" hits "Roku okeāns", "Triana Park" dziesma "Rozā brille", "Tautumeitu" izpildītā "Sadziedami", Dona & Ozola "Salauzta sirds", "Instrumentu" dziesma "Tu atvēri mani ar nazīti", "Musiqq" skaņdarbs "Vasara janvārī", Ralfa Eilanda "Veiksmes pamatā", Ivo Fomina "Vēlreiz un vēlreiz", Intara Busuļa "Viegli", kā arī Laura Reinika dziesma "Viss labi būs".

Nākamajā kārtā iekļūs tās 15 dziesmas, kuras balsojumā izvirzīsies vadībā līdz 14. janvāra pulksten 24.00. Šīs kompozīcijas būs dzirdamas arī finālšovā, kas šogad norisināsies Daugavpils Olimpiskajā centrā.

Izvēlēties un nobalsot par savu gada vērtīgāko dziesmu iespējams aptaujas mājaslapā. Par savu mīļāko dziesmu var balsot vienu reizi dienā.

Jāatzīmē, ka līdztekus klausītāju balsojumam dziesmas vērtēs arī profesionāla un neatkarīga ekspertu padome, kurā šogad piedalās komponists Zigmars Liepiņš, etnomuzikologs un komponists Valdis Muktupāvels, ģitārists, komponists, aranžētājs Mārcis Auziņš, mūziķis, kordiriģents Jānis Ozols, diriģents un Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags, mūziķis Aigars Grauba, Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele un Jānis Apeinis, dziedātāja Aija Vītoliņa, mūzikas apskatnieks un mūziķis Jānis Žilde.

Fināla balsojuma rezultātus proporcionāli 50:50 noteiks klausītāju balsojuma un ekspertu vērtējuma kopsumma.

Jau vēstīts, ka "Muzikālās bankas" finālšovs notiks 9. februārī pulksten 19 Daugavpils Olimpiskajā centrā, kad arī tik noskaidrota gada vērtīgākā dziesma. Tiešraidē finālšovu varēs dzirdēt LR2 ēterā un redzēt LTV1 kanālā. Visi aptaujas finālisti saņems mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes.

"Muzikālā Banka" ir Latvijas Radio 2 radio šovs, kurā jau 18 gadus ar klausītāju balsojumu tiek noteiktas vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas.

Tradicionāli aptaujas finālšovs daudzus gadus norisinājās Ventspilī, bet 2017. gadā Latvijas Televīzija un Latvijas Radio pārtrauca sadarbību ar Ventspils pašvaldību izklaides raidījumu veidošanā, tostarp arī "Muzikālās bankas" rīkošanā, ņemot vērā, ka Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs bija viens no aktīviem "oligarhu sarunu" dalībniekiem un apspriedis mediju ietekmēšanas un pakļaušanas veidus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!