Foto: Privātais arhīvs

Ceturtdienas, 8. septembra, vakarā Sočos noslēdzās festivāla "Jaunais vilnis" ietvaros notiekošais jauno izpildītāju konkurss. Tajā uzvaras laurus plūca divu valstu pārstāvji, bet Samanta Tīna no Latvijas ieņēma 10. vietu.

Lai gan dalībnieku apbalvošanas ceremonija norisināsies piektdien, 9. septembrī, pēc trešās konkursa dienas rezultāti jau zināmi.

Ar 425 punktiem katrs pirmajā vietā ierindojas divu valstu pārstāvji – Horvātijas dziedātājs Dino un Valters Riči no Itālijas, bet līdzšinējā konkursa favorīte, Ukrainas pārstāve Gaļine Bezruka saņēmusi par vienu punktu mazāk, ieņemot otro vietu.

Trešajā vietā ir Gruzijas pārstāvis, ceturtais – Kirgizstānas izpildītājs, bet piekto vietu dala grupa "N.E.V.A." no Krievijas un apvienība "Brio Sonores" no Moldovas.

Latvijas dziedātāja Samanta uz skatuves kāpa ar Raimonda Paula kompozīciju "Ночная птица", un kopvērtējumā viņa saņēma 400 punktus, kas jauno dziedātāju ierindoja 10. vietā.

Festivāls "Jaunais vilnis" noslēgsies piektdien, 9. septembrī, un izskaņas koncertā Sočos uzstāsies arī britu mūziķis Stings.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!