Foto: Privātais arhīvs

Pēc interneta huligāna Edgara Liepiņa paziņojuma, ka dīdžeja [Ex] da Bass (attēlā) un Ivetas Baumanes kopīgais hits Boring Games esot plaģiāts, apvainotais mākslinieks tā vietā, lai dusmotos, piešķir huligānam īpašu dāvanu.

[Ex] da Bass DELFI Izklaidei atklāj, ka nav apvainojies uz interneta huligānu par viņa dziesmas apsaukāšanu kā Baby D deviņdesmito gadu grāvēja pakaļdarinājumu. Huligāna izdarības tikai piesaistījušas papildus uzmanību dīdžeja hitam, un [Ex] da Bass uzskata, ka Liepiņa satraukums ir vairāk kā muļķīgs.

"Vienīgā līdzība ir tāda, ka abās dziesmās ir izmantots klavieru tembrs. Gan ritmiskais zīmējums, gan akordi atšķiras. Līdzīgi varētu vainot plaģiātismā visu deju mūziku kopumā, jo tai raksturīgs savs stils un paņēmieni," skaidro dīdžejs.

Viņš pat pats gatavs nosaukt vēl dažas savas dziesmas līdzinieces no klasiskās deju mūzikas repertuāra, kas tikpat labi varētu būt viena otras pakaļdarinājumi.

"Lai paplašinātu Edgara redzesloku, esmu gatavs nosaukt vēl vairākus piemērus: Liquid - Sweet Harmony, Ce Ce Rogers - Someday. Tā visa ir deju mūzikas klasika, un mūsu dziesma ir drīzāk cieņas apliecinājums labai deju mūzikai un tās paņēmieniem.

Līdzīgi kā Raimonds Pauls savā laikā sacerēja skaņdarbu Nino Rotas piemiņai, kas iesācējiem arī varbūt var likties plaģiāts," salīdzina [Ex] da Bass. Lai uzlabotu interneta huligāna attiecības ar mūziku, dīdžejs viņam piedāvā īpašu dāvanu.

"Pieļauju, ka Edgars vēl ir jauns, tāpēc mēs viņam šo pārmetumu piedodam. Vēl vairāk - mēs viņam piešķiram trīs stundas darbam mūsu studijā bez maksas. Labo ierakstu studijai patīk aktīvi jaunieši, tāpēc šāda balva. Varbūt dienās Edgars sacerēs pats savu "plaģiātu"," ironizē dīdžejs.

Viņš piebilst, ka apvainot kādu plaģiātismā var tikai pats dziesmas autors, nevis trešā persona. Tā kā neviens dusmīgs Baby D pārstāvis pie [Ex] da Bass vēl nav vērsies, dīdžejam atliekot vien secināt, ka plaģiātu viņa dziesmā saklausa vien viens pats huligāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!