Foto: Mango

Aizvadītajā nedēļas nogalē līdztekus daudziem citiem brīvdabas pasākumiem Saldū notika arī viens no lielākajiem pašmāju rokmūzikas festivāliem Saldus saule, kas gan piedzīvoja neveiksmi un organizatoriem nesa lielus zaudējumus.

Sarunā ar izklaides portālu Mango mūziķis un Saldus saules organizators Fēlikss Ķiģelis neslēpj, ka festivāls piedzīvojis neveiksmi - šogad pasākuma rīkošana prasījusi ļoti lielas izmaksas un rezultātā beidzies ar lieliem zaudējumiem.

"Tam ir objektīvi iemesli, jo šajā nedēļas nogalē visā Latvijā notika Zvejnieksvētki. Es sazinājos arī ar citu pasākumu organizatoriem un pārliecinājos, ka gandrīz visos pasākumos ar apmeklējumu bijis pašķidri," stāsta Ķiģelis, uzsverot, ka zaudējumi, rīkojot šāda mēroga pasākumus, mēdz gadīties arī jebkuram citam.

Šogad piedzīvotā neveiksme gan Saldus saules rīkotājus nav nobiedējusi - Ķiģelis sola jau tuvākajā laikā paziņot nākamā gada festivāla norises datumus, kā arī atklāj, ka tas būs skaists un krāšņs festivāls.

"Mēs vairs neņemsim ārzemniekus, bet spiedīsim uz Latvijas māksliniekiem," uzsver Ķiģelis, netieši norādot, ka vieni no zaudējumu "vaininiekiem" ir somu šokroka apvienība Lordi (attēlā).

Ķiģelis stāsta, ka pirmā festivāla diena, kurā bez Lordiem uzstājās arī pašmāju grupas SkyforgerDzelzs vilks, Linga un citi mākslinieki, bijusi vairāk tendēta uz jauniešiem, lai "viņiem parādītu, kas ir Saldus saule", bet otrā diena bijusi paredzēta klasiskajai festivāla publikai - cilvēkiem vecumā ap 40 gadiem.

Tiesa gan, otrā diena bijusi neveiksmīga - finansiālo saistību nepildīšanas dēļ lielajai skatuvei atslēgta elektrība, kā arī nav uzstājušies vairāki no programmā solītajiem izpildītājiem. Tāpat "streiku" pieteikuši skatuves tehniskie darbinieki.

"Ir bēdīgi, ka tā notiek. Man personīgi ir ļoti neērti gan mūziķu, gan apmeklētāju priekšā, bet divus mūziķus - Andri Kiviču no Z-Scars un Miku Dukuru - es pats personīgi informēju, ka man viņiem jāatsaka.

Pirmajā dienā viss bija kārtībā, bet otrajā dienā lija lietus, un mēs sapratām, ka nevarēsim mūziķiem samaksāt. Tāpēc arī puikas brīdināju, lai viņiem netiktu izčakarēts vakars," skaidro Ķiģelis.

Ja Kivičam un Dukuram atteica paši festivāla organizatori, tad liepājnieka Ainara Virgas neparādīšanās uz skatuves festivāla pirmajā dienā, lai uzstātos kopā ar apvienību Virga Hard Orchestra, vēl joprojām ir miglā tīta.

Portāls Rekurzeme vēsta, ka aculiecinieki zinājuši stāstīt, ka Virga bijis pārlieku piedzēries, bet Ķiģelis izklaides portālam Mango paziņoja, ka šo viņš komentēt nevēloties, jo tas būtu "nekorekti pret daudziem".

Ķiģelis neslēpj, ka dēļ otrās dienas neveiksmēm viņa sāp sirds par tiem cilvēkiem, kuri bija ieradušies uz festivāla otro dienu, bet piedzīvojuši vilšanos, kā arī sola, ka nākamajos gados šādi ekscesi neatkārtošoties.

Tiem, kuri snieguši objektīvu pamatojumu, nauda par otrās dienas biļetēm ir atgriezta, tomēr visas izmaksas vēl neesot segtas.

"Es ļoti daudz naudas dabūšu atdot no sevis. Protams, šie izdevumi ietekmēs manu dzīvi, bet lielākais noziegums būtu padoties. Mēs nemetīsim plinti krūmos un festivāls notiks arī nākamgad," neraugoties uz medijos izskanējušo informāciju, ka festivāls "karājas mata galā", sola Ķiģelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!