Foto: AFP/Scanpix

Trešdienas, 10. decembra, naktī noslēdzās dziesmu iesniegšana un izpildītāju pietiekšanās Latvijas televīzijas izsludinātajam konkursam Supernova 2015, kuras mērķis ir ne tikai atrast jaunus izpildītājus, bet arī sagatavot labāko kompozīciju un priekšnesumu starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam.

Kā DELFI Izklaidi informēja konkursa producenti, kopumā iesniegtas 98 dziesmas, no kurām 55 ir demo versijas, bet 42 pilnībā pabeigtas kompozīcijas. Tāpat konkursam pieteikušies 123 izpildītāji - 91 solists, 12 dueti, četras vokālās grupas, 12 grupas, bet četri iesnieguma anketā atzīmējuši "cits".

"Dziesmas iesnieguši gan jau tagad plašākai publikai zināmi skatuves mākslinieki, gan līdz šim nedzirdēti un mazāk pazīstami dziesmu autori un izpildītāji. 

Lai nodrošinātu godīgu un profesionālu vērtēšanas procesu, labākās dziesmas atlasīs ārvalstu eksperti, savukārt izpildītājus vērtēs vietējā žūrija tepat Latvijā. Jau janvārī notiks vairākas izpildītāju atlases, kurām līdzi varēs sekot arī LTV1 pārraidēs," pastāstīja konkursa producente Ilze Jansone.

Jau šajā nedēļā darbu sāks konkursa Supernova 2015 starptautiskā žūrija, kuras sastāvā ir plašu pieredzi guvuši ārvalstu pārstāvji - mūzikas producents un viens no ierakstu kompānijas Scandinavian Songs vadītājiem Peo Nīlens, producents un dziesmu autors no Losandželosas Maikls Džejs, kā arī ierakstu kompānijas Universal Music Group Somijas un Baltijas reģiona vadītājs Jarko Nordlunds.

Līdz decembra beigām starptautiskā žūrija vērtēs konkursam Supernova 2015 iesniegtās kompozīcijas, lai atrastu dziesmas ar potenciālu konkurēt pasaules mūzikas tirgos.

Ārvalstu pārstāvji no visām pieteiktajām dziesmām izvēlēsies desmit, kas varētu kļūt par potenciālajiem hītiem un papildus atlasīs vēl sešas rezerves dziesmas. Tāpat žūrijas komisijas locekļi komentēs gan dziesmu pabeigtās, gan demo versijas un sniegs savu redzējumu par to, kā varētu skanēt dziesmas aranžijas un kāds varētu būt piemērotākais dziesmas izpildītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!