Foto: F64

No latviešu grupām aizliegt vajadzētu Musiqq un viņu alter ego, proti, Bermudu divstūri - šādu uzskatu pauž prominentais mūzikas kritiķis Uldis Rudaks (attēlā).

"No latviešiem [ir jāaizliedz] Musiqq, kas ir arī Bermudu divstūris. No ārzemniekiem - grupu The Ex-Girlfriends, kas man liekas kaut kas šausmīgi lēts un stulbs. Tas Gangnam Style korejietis gan lai dzīvo. Viņš arī ir briesmīgs, bet viņš ir tālu," intervijā žurnālam FHM stāsta Rudaks.

Runājot par latviešu vājajiem panākumiem starptautiskā mērogā, Rudaks nedaudz ironizē, ka tūlīt taču slavena būšot grupa The Sound Poets, bet Prāta vētra uzstāsies Glastonberijas festivālā.

"Patiesībā jau mums tādu nav ne tāpēc, ka mums nebūtu labas populārās mūzikas, latvieši vienkārši neprot kārtot šīs lietas biznesa pusi.

Prāta vētra nevar aizbraukt dzīvot uz Londonu un spēlēt visos iespējamos klubos, līdz visiem iepatīkas. Viņi visi ir ģimenes cilvēki. Domāju, ka latviešiem pietrūkst uzņēmības," analizē Rudaks.

Par labāko latviešu grupu kritiķis uzskata Martas asinis, kas drīzumā laidīs klajā jau ceturto albumu. "Viņu albumi ir vienkārši superīgi. Viņiem vajadzētu iet tālu, jo viņu mūzikā ir baigā patiesība, dziesmas ir melodiskas, ar The White Stripes iezīmēm," uzskata Rudaks.

Cita starpā Rudaks runā arī par koncertiem, kurus viņš neatceras, bet tik un tā ir uzrakstījis recenziju.

"Esmu rakstījis aprakstu par koncertu, kurā esmu bijis, bet tādā stāvoklī, ka neko no koncerta neatceros. Cilvēki pēc tam lasīja un prasīja: kā tu tā varēji uzrakstīt?

Tā ir bijis ar latviešu koncertiem, kurus tomēr var prognozēt. Esmu redzējis grupu citā koncertā un varu iedomāties, ko no viņiem var sagaidīt," intervijā FHM stāsta Rudaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!