Foto: Privātais arhīvs

Skandalozais Sandis Kiops (attēlā) nupat atgriezies no Ukrainas, kur cīnījās par iespēju iekļūt prestižajā šovā "X-Factor". Lai arī spērienu meistars par ceļojumu sociālajos tīklos informēja savā ierasti bezrūpīgajā manierē, šoreiz viss nebija tik viegli – laušanās uz šovu izvērtās par visai mokošu atrakciju.

"Par "X-Factor" atlasi uzzināju internetā, protams, tūlīt arī aizpildīju anketu. Brauciens uz Kijevu bija ļoti negaidīts. Man piezvanīja piektdienā un paziņoja, ka svētdien jau no rīta desmitos ir jābūt uz kastingu Kijevā.

Mēs ar mīļo metām visas lietas, ko bija plānots darīt brīvdienās, pie malas un steigšus meklējām iespēju tikt uz Kijevu," sarunā ar "Delfi Izklaidi" piedzīvojumu atceras Kiops. Un te sākušās problēmas.

"No sākuma meklējām autobusu, bet bija jau par vēlu. Autobusi brauc cauri Baltkrievijai, kur vajag tranzīta vīzu, bet tādu tik ātri neuztaisīsi. Tad domājām braukt ar mašīnu, jo jātiek uz tādu atlasi bija vienalga kādā veidā.

Beigās tomēr atradām avioreisu no Lietuvas uz Kijevu sešos sestdienas rītā. Lai tiktu uz Viļņu, negulējuši izbraucām no Rīgas divos naktī," piedzīvoto atceras mākslinieks.

Kamēr citi konkursanti notikuma vietā ieradušies moži kā saules stariņi, Kiops Kijevā nokļuvis pēc 28 stundu bezmiega. Mākslinieks tā arī nedevies nosnausties, bet gan izmantojis laiku līdz atlasei vietējo objektu apskatei. Licies, ka, ja jau laimīgi nokļūts galā, tālāk viss ies kā pa diedziņu. Taču sarežģījumi tikai sākušies.

"Kad iegājām iekšā hallē, kur notika atlase, ieraudzījām aptuveni puskilometru garu rindu ar kastingā piedalīties gribētājiem. Cilvēki bija sākuši stāvēt rindā jau pašā rīta agrumā," baiso skatu atceras zvaigzne.
Foto: Privātais arhīvs

Te noderējusi maza nekaunība. "Saprotot, ka, šādā rindā stāvot, iekšā kastinga teritorijā tikt varēšu vēlu vakarā, es aizgāju un ielīdu rindā jau pie pašas vārtu ieejas. Jau pēc kādām 40 minūtēm veiksmīgi tiku laukumā, kur vienā pusē norisinājās iepriekšējā gada laureātu konkurss, bet otrā stāvēja saceltas teltis, kurās notiks pirmā kastinga noklausīšanās," stāsta Kiops.

Viņam nācies klausīties laureātu konkursu, kas ildzis piecas stundas, un tikai tad paziņots, ka sākas jaunā atlase. Paziņojums izraisījis mazu histēriju.

"Dažu sekunžu laikā viss pūlis metās uz otru laukuma pusi, sabradājot vājākos pa ceļam. Man kā stipram puisim šoreiz ar spēka palīdzību atkal izdevās tikt rindas priekšgalā, kur atkal sākās gaidīšana un rīvēšanās konkursantu pūlī," atceras Kiops.

Kad mūziķis ticis reģistrācijas teltī, viņš veiksmīgi izturējis pirmo muzikālo eksāmenu un pārvests uz nākamo ēku. Tur bija jāaizpilda anketa, jāpastāsta par sevi un jāsaņem kārtas numurs.

"Man numurs bija 20228. Gaidīšana rindā sākās no gala. Konkursanti, kas bija izturējuši pirmo kārtu, vairums izskatījās ļoti saguruši un nervozi.

Ik pa brīdim zālē ienāca jauni dalībnieki, kas bija izturējuši kastinga pirmo kārtu. Viņi bija pilnībā izmirkuši, jo ārā jau bija sācis līt stiprs lietus. Ļaudis masveidā ģērbās nost un grieza no drēbēm ārā ūdeni, viens pat mēģināja kaltēt savu pasi, kur varēja redzēt ka visi burti ir pilnībā izplūduši, bet visam pāri daži mēģināja dziedāt dziesmas un smaidīt.

Es biju visu dienu neēdis un saguris," mokošās sajūtas atceras hitu meistars. Ap septiņiem vakarā beidzot izsaukts viņa numurs un atkal nācies doties uz citu halli.

Te beidzot Kiops varējis dot vaļu savam talantam, kurš teju 12 stundas slāpēts, nīkstot rindās. "Kā pirmo nodziedāju savu "Pīlādžogu", protams, neaizmirstot par spērienu un lēcieniem, bet otro dziedāju savu "Mēmās dziesmas" krievu versiju.

Žūrijas loceklis bija ļoti ieinteresēts par manu skandalozitāti, ko biju norādījis anketā kā savu odziņu. Daudz runājām par seksa tēmām, pastāstīju, ka man bija savs raidījums televīzijā Latvijā," padižoties varējis Kiops.

Kiopa intervija izvērtusies krietni ilgāka, nekā citu dalībnieku sarunas, un mūziķis pat atstājis Ukrainas "X-Factor" ekspertiem linkus uz "Delfi Izklaides" rakstiem par sevi.

"Pēc šīs sarunas es devos atpakaļ uz reģistrācijas ēku, kur mani pacietīgi gaidīja mana mīlestība Daina. Rinda tikai vēl uz pirmā kastinga teltīm bija nenormāli gara, tika paziņots, ka kastings drīz tiks pārtraukts un turpināsies otrā dienā.

Bet man jau viss bija padarīts, un mēs varējām jau braukt uz Kijevas centru atpūsties restorānos un nokratīt noguruma un sviedru putekļus," priecīgs Kiops. Tiesa, laušanās uz "X-Factor" paliks viņa atmiņā kā īpaši grūts dzīves pārdzīvojums.

"Diena bija nenormāli grūta gan garīgi, gan fiziski. Visas dienas garumā bija arī tādi, kam apnika gaidīt savu rindu, viņi pameta atlases laukumu, redzējām, ka vienam dalībniekam pat ātrā palīdzība atbrauca pakaļ, bet, ejot uz lielo pasaules skatuvi, visas grūtības ir jāpārvar.

Niknais Kiops nekad nepadodas un pārvar visus šķēršļus savā priekšā, lai kļūtu par slavenāko un bagātāko dziedātāju pasaulē.

"Paldies Jēzum Kristum, ka dod man šādu iespēju beidzot pieteikt sevi muzikāli ārpus Latvijas. Pats lielākais paldies manai mīlestībai Dainai, kas mani tik ļoti atbalsta, lai es piepildītu savus sapņus. Daina visu laiku bija man blakus un turējās kopā ar mani," pateicīgs ir Kiops.

Pēc atlases viņš vēl paspējis apskatīt Kijevu un uzņemt dažus kadrus saviem klipiem, tostarp, leģendārajam "Dziļāk vēl", kas top jau no 2012. gada sākuma. To, vai Latvijas mīlulis būs iekļuvis Ukrainas šovā, Latvija uzzinās apmēram pēc mēneša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!