Foto: Reuters/Scanpix
Mūsdienās cilvēkiem nav nekā svētāka par viedtālruni, tāpēc vairums ar to knakstās, pat sēžot tualetē. Protams, nereti telefons iekrīt podā, taču, lai labotu šādu nelaimi, savus pakalpojumus piedāvā attapīgi cilvēki.

Piemēram, 20 gadus vecais britu izgudrotājs un uzņēmējs Olivers Mērfijs izstrādājis asprātīgu sistēmu, kā pie dzīvības atgriezt telefonu, ja tajā iekļuvis šķidrums.

"Vairums cilvēku nesaprot, kāpēc telefoni bojājas, kad tie nokļūst ūdenī. Patiesībā pie vainas nav ūdens, bet gan minerāli un dažādi piemaisījumi, kas pēc tam nogulsnējas uz telefona komponentiem," skaidro Mērfijs.

Veicis eksperimentus ar dažādiem tīrāmajiem līdzekļiem, galu galā Mērfijs atrada īpašu sastāvu, kas ļauj droši novērst šādus bojājumus, un rezultātā telefons izskatās kā jauns.

Savu produktu viņš nosauca par "Reviveaphone" un nodibināja firmu, kas nodarbojas ar tā pārdošanu. Viņš sāka ar 400 dolāriem, bet tagad kļuvis par veiksmīgu biznesmeni ar biroju Londonas centrā.

Komplektā, kas maksā 25 dolārus, ietilpst maisiņš, neliels sūknītis un "slepenais" šķīdums. Cietušo telefonu vajag ielikt maisiņā, tad uz septiņām stundām iemērkt šķīdumā, bet pēc tam žāvēt 24 stundas.

Izgudrotājs sola, ka 90 procentos gadījumu no aparāta tiks notīrīts jebkurš šķidrums, ieskaitot ūdeni, bezalkoholiskos dzērienus un alu. "Tādās lietās 100 procentu garantiju dot nevar, bet, ja mūsu līdzeklis neiedarbosies, mēs garantējam, ka atdosim jums naudu," savu produktu reklamē Mērfijs.

Tiesa, par oriģinālu šo ideju nosaukt ir grūti, jo internetā pieejamas dažādas pamācības, kā bez pūlēm glābt savu samirkušo draudziņu. Turklāt arī brīnumrecepte netiek slēpta.

Šeit var iepazīties, piemēram, ar veidu, kā telefonu glābt ar 99% izopropilspirtu, bet citur tiek skaidrots, kā to pašu efektu var panākt ar sausiem rīsiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!