Foto: Vida Press
Šobrīd sācies Detroitas auto šovs, un cita starpā tajā prezentēti divi "nākotnes velosipēdu" modeļi, kurus, pēc daudzu skatītāju domām, vizuāli būs grūti atšķirt no automašīnām.

Šo velosipēdu dizainu izstrādājusi dizaina grupa The Future People ar laulātu pāri Reičelu un Kameronu van Daikiem priekšgalā, un viņi vēlējušies prezentēt alternatīvu vērtību sistēmu nākotnes transportam.

"Mēs gribējām pārbaudīt, cik tādu sniedzas šobrīd pastāvošā velosipēda definīcija. Domājam, ka šādi transporta līdzekļi lieliski iederētos mūsdienu Amerikas infrastruktūrā," komentējis Kamerons van Daiks.

Auto šova īpašajā skatē prezentēti divi dažādi nākotnes velosipēdu modeļi - Cyclone un Zeppelin.

Cyclone

Cyclone paredzēts diviem minējiem, un tas aprīkots ar ietilpīgu bagāžas nodalījumu. Tas veidots, apvienojot velosipēda un laivas konstruēšanas tehnoloģijas. Darināts no alumīnija, ādas un sarkankoka, Cyclone ieturēts retro-futūristiskā stilā.

Zeppelin

Savukārt Zeppelin ir vieglāks, mazāks un aerodinamiskāks. Arī to darbina divi cilvēki, bet tam aizmugurē ierīkots 750W elektriskais motors. Ar šo velosipēdu var sasniegt ātrumu 40 kilometri stundā, un tas veidots no alumīnija un polikarbonāta.

Jautāts par šo velosipēdu komerciālo potenciālu, van Daiks atbildējis: "Šie ir konceptuāli transporta līdzekļi, kas fokusēti uz refleksiju par Amerikas auto kultūru. Tajā ir mārketinga potenciāls, taču sākotnēji pats svarīgākais ir uzsākt dialogu par vērtību maiņu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!