Foto: AFP/Scanpix
Gandrīz divus gadsimtus pēc izcilā politiķa un karavadoņa Napoleona Bonaparta nāves oficiāli apstiprināts, ka viņam bijis ļoti niecīga izmēra dzimumloceklis, kura dēļ Napoleons, visticamāk, cietis no kompleksiem.

Kā apgalvo eksperti, Napoleona vīrietība bijusi pat ļoti pieticīgā izmērā, garumā nepārsniedzot četrus centimetrus.

Šo apgalvojumu apstiprina zinātniski pētījumi, par kuriem vēstīts televīzijas kanāla Channel 4 dokumentālo raidījumu ciklā Dead Famous DNA (iepriekš tajos atklāti sensacionāli fakti par Elvisu Presliju un Ādolfa Hitlera sievu).

Raidījuma vadītājs Marks Evanss bija devies uz Ņūdžersiju, lai atrastu artefaktu, kas pazīstams ar nosaukumu "Napoleona punkts". Šobrīd pieder Evanam Latimeram, kurš to saņēmis mantojumā no sava tēva, pazīstama urologa, kurš savukārt par 3000 dolāriem to nopircis izsolē Parīzē.

"Tas, bez šaubām, ir cilvēka dzimumloceklis. Iepriekš tikusi veikta virkne testu, tostarp arī rentgenoskopija. Pētījumu rezultāti neatstāj nekādas šaubas, kas tas par daiktu," stāsta Latimers.

Līdz mūsdienām Napoleona penis saglabājies tāpēc, ka autopsijas laikā tas tika nogriezts: Frančesko Automarči - ārsts, kurš veica šo procedūru - slavenā pulkveža locekli nogrieza 17 liecinieku klātbūtnē.

Līdz 1924. gadam Napoleona penis piederēja Eņģeļu dievmātes abatijas mācītājam Vinjalī, bet tad to nopirka Latimers. Tagadējais īpašnieks apgalvo, ka to parādījis vien kādiem desmit cilvēkiem, bet pats artefakts līdz šim nekad nav bijis ne fotografēts, ne filmēts.

"Esmu redzējis ļoti daudz peņus - no čivavas līdz valim, bet šis te, šķiet, ir pats sažuvušākais loceklis, kādu vien mūžā esmu redzējis," raidījumā saka Marks Evanss.

Viņš uzsver, ka Ņūdžersija ir pēdējā vieta uz zemeslodes, kur viņš cerējis atrast Napoleona peni, un par dīvainu sauc faktu, ka pasaulslavenā pulkveža "sakaltušais daikts" apceļojis vairāk valstis, nekā tā bijušais īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!