Foto: Vida Press
Bufalo Universitātē nesen veikts pētījums, kurš kārtējo reizi apstiprinājis visiem zināmo patiesību – ja sieviete būs pievilcīga, bet padumja, viņai tāpat izdosies atrast partneri un nodibināt attiecības. Noskaidrojies, ka vīrieši nemaz tik ļoti nealkst būt kopā ar izglītotām un inteliģentām būtnēm.

The Daily Mail, atsaucoties uz izdevuma Personality and Social Psychology Bulletin novembra numurā publicētu pētījumu, vēsta, ka vīrieši priekšroku dod inteliģentām sievietēm tikai tad, ja attiecības tiek uzturētas no attāluma.

Pētījuma vadītāja, psiholoģe un Bufalo Universitātes pasniedzēja Lora Parka secinājusi, ka vīriešiem no tālienes patīk apbrīnot sievietes, kuras par viņiem ir gudrākas, nenonākot ar tām tiešā kontaktā. Savukārt tad, kad ar šīm inteliģentajām dāmām nākas saskarties ikdienā, stiprā dzimuma pārstāvji izjūt diskomfortu.

Pētījuma ietvaros iztaujāti 650 vīrieši. Dalībniekiem uzdoti jautājumi par to, kādas sievietes tiem patīk, ar kādām sievietēm vēlētos kopā strādāt, ar kādām iet uz randiņiem un kādām - izveidot nopietnas attiecības.

Apstrādājot aptaujā iegūtos datus, secināts, ka ikdienā vīrieši labprātāk komunicē ar sievietēm, kuru inteliģences līmenis ir zemāks. Arī attiecības stiprā dzimuma pārstāvji daudz labprātāk veido ar sievietēm, kuras gudrībā atpaliek no saviem partneriem.

Tiesa, pētījuma vadītāja Parka piebildusi, ka tas nebūt nenozīmē, ka visi vīrieši, kuri ir attiecībās, ir ļoti inteliģenti, savukārt draudzenes - dumjas.

Kā paskaidrojusi profesore, pētījumā daļēji apstiprinājies, ka reālajā dzīvē nedarbojas izdaudzinātais teiciens "pretpoli pievelkas". Parasti partneri viens otram iepatīkas, ja tie ir relatīvi līdzīgi viens otram. Ar pētījumu iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!