Foto: stock.xchng
Amerikāņu eksperti nākuši klajā ar paziņojumu, ka tuvākajā nākotnē gandrīz pilnībā izzudīs sievietes ar mazām un slaidām kājām.

Pie šāda neparasta secinājuma zinātnieki nonākuši, veicot vērienīgu pētījumu un iegūstot pierādījumus, ka pēdējo divdesmit gadu laikā sieviešu apavu vidējais izmērs ir palielinājies līdz 38.

Ja salīdzina mūsdienu sieviešu kājas ar to sieviešu, kas dzīvoja pirms vairākām dekādēm, kājām, ir novērojams, ka šodien dāmas valkā vismaz par diviem centimetriem lielākus apavus.

Zinātnieki gan uzsver, ka satraukumam nav pamata un tā ir normāla mūsdienu cilvēku attīstība, taču bažas raisa fakts, ka šādām izmaiņām joprojām nav gatavi apavu tirgotāji.

Pētījumā noskaidrots, ka sievietēm ar lielākiem kāju izmēriem ir lielas grūtības piemeklēt piemērotus apavus, un par šādu problēmu izteikušies vismaz 70 procenti sieviešu.

Visgrūtāk klājas sievietēm ar 41. apavu izmēru un lielāku - noskaidrots, ka 50 procenti sieviešu iepērkoties jūt spēcīgu psiholoģisku diskomfortu, bet 42 procentiem lielo pēdu īpašnieču gājiens uz apavu veikalu beidzas ar asarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!