Foto: AFP/Scanpix
Jebkuram vismaz reizi dzīvē nācies dzirdēt mūžseno teicienu, ka nav neglītu cilvēku, ir tikai par maz iedzerts, un beidzot šis apgalvojums arī guvis zinātnisku apstiprinājumu. Izpētīts, ka "alus brilles" patiešām eksistē.

Šo sensacionālo atklājumu veikuši Bristoles Universitātes zinātnieki, kuri izpētījuši, kā mainās cilvēku uzskati par to, kas ir skaists un pievilcīgs, kad viņi lietojuši alkoholu, un rezultāti apliecinājuši, ka iereibušiem cilvēkiem dzīve šķiet krietni vien rožaināka.

Pētījumā piedalījās cilvēku grupiņa, kas tika sadalīti divās daļās, un vienā no tām visi lietoja alkoholu, bet otrā - nekaitīgu bezalkoholisko dzērienu. Pēc tam brīvprātīgajiem rādīja 60 dažādas fotogrāfijas ar sievietēm, vīriešiem un dabas skatiem, un eksperimenta dalībniekiem šie attēli bija jānovērtē.

Apkopojot rezultātus, tik secināts, ka tiem eksperimenta dalībniekiem, kas pirms bilžu apskatīšanas bija lietojuši alkoholu, attēlos redzamās sievietes, vīrieši un ainavas šķita pievilcīgākas, nekā tiem cilvēkiem, kas nebija lietojuši grādīgo dziru.

Pētījuma noslēgumā zinātnieki apstiprināja, ka "alus brilles" patiešām eksistē un pēc pāris izdzertām glāzītēm pretējā dzimuma pārstāvji viens otram sāk šķist pievilcīgāki. Plānots, ka tuvākajā laikā līdzīgs eksperiments tiks veikts arī dabiskajā vidē - vairākos bāros un naktsklubos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!