Foto: DELFI
Populārajai aktrisei Agnesei Zeltiņai (attēlā) šajā rudenī ir darba pilnas rokas – brīvdienas paiet mēģinājumos, tāpēc ļauties sēņošanas priekiem vēl nav sanācis, taču aktrise gatava padalīties savās labākajās receptēs ar tautiešiem, lai iepriecinātu citus bekotājus.

''Vienas no manām iecienītākajām sēņu receptēm ir baraviku un bērzlapju karbonādes. Lai pagatavotu baraviku karbonādes, jāņem lielas baravikas - mazās labāk atstāt mērcēm.

 Ņem lielas baraviku cepurītes ar visu mīksto apakšiņu un sašķērē pus centimetru lielās šķēlītēs, apsmērē ar sāli, pipariem, sakultu olu, miltiem un cep. Iepriekš nav ne jāvāra, ne kā citādi jāapstrādā, tikai jānotīra,'' DELFI Izklaidei savu recepti atklāj aktrise.

Otrs variants ir karbonādes no bērzlapēm, kas jācep līdzīgi. ''Bērzlapēm pirms cepšanas vajag novilkt plēvīti. Bērzlapju karbonādes interesantas ar to, ka to garša ir līdzīga gaļas garšai,'' iesaka Zeltiņa.

Diemžēl pašai aktrisei šoruden sēņošanas prieki iet secen, jo aktrise atgriezusies Dailes teātrī, kur šoruden būs redzama izrādē Divi kapteiņi. ''Sestdienās un svētdienās man ir mēģinājumi, sēņot nav laika,'' teic Zeltiņa, kura iepriekšējos gados regulāri braukusi bekot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!