Foto: Vida Press

Svētdien, 18. janvārī, apaļu jubileju atzīmē amerikāņu aktieris,dziedātājs, producents un režisors Kevins Kostners (attēlā), kurš filmējies 54 kinodarbos, kopā ar savu grupu ierakstījis četrus kantrī mūzikas albumus un savas karjeras laikā ticis pie prāva uzticamu fanu pulka.

Kostnera kontā ir gana daudz atzinību, nomināciju un balvu - divas reizes viņš saņēmis "Oskara" zeltīto statueti, trīs reizes ticis pie "Zelta globusa", bet vienu reizi ieguvis "Emmy" balvu.

Īsi pirms apaļās jubilejas viņa talants 20. ikgadējā Critics Choice Movie Awards pasniegšanas ceremonijā novērtēts ar balvu pa mūža ieguldījumu.

Starp Kostnera zināmākajiem aktierdarbiem ir lomas filmās The Untouchables, Bull Durham, Field of Dreams, Dances with Wolves, ko viņš arī režisēja, par ko saņēma abus "Oskarus" un kas daudziem viņa faniem arī šķiet zīmīgākā Kosntera filma.

Tāpat pazīstamas filmas ir Bodyguard, kurā viņa ekrāna partnere bija Vitnija Hjūstone, Robina Huda loma filmā Robin Hood: Prince of Thieves un citi aktierdarbi.

Kā režisors viņš veidojis trīs filmas, bet ne 1997. gada darbam The Postman, ne 2003. gada filmai Open Rage neizdevās atkārtot pirmās režisētās filmas Dejas ar vilkiem panākumus.

Sievietes Kostners ir valdzinājis ne tikai uz ekrāna, bet arī dzīvē - laulībā ar studiju laiku mīlestību Sindiju Silvu pasaulē nāca trīs bērni, bet 1994. gadā abu 16 gadus ilgā savienība izjuka. Pēc šķiršanās viņš tika pie vēl viena dēlēna, kas nāca pasaulē īslaicīgā "mierinājuma" romāniņā.

Viņam bijušas attiecības arī ar supermodeli Elli Makfērsonu, bet 2004. gada septembrī aktieris apprecējās otro reizi.

Vācu izcelmes amerikāņu modeli un rokassomiņu dizaineri Kristīni Baumgartneri viņš pie altāra veda pēc četru gadu ilgas draudzības. Šajā savienībā pasaulē nākuši trīs bērni, un abi vēl aizvien bauda laimīgu kopdzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!