Foto: F64

Šonedēļ tika pieņemts lēmums neapmierināt juristes Kristīnes Dupates prasību pret žurnālu Privātā Dzīve par viņas un jaundzimušā bērna fotogrāfiju publiskošanu, jo personai gluži vienkārši ir jāsamierinās, ka minimāla iejaukšanās viņas privātajā dzīvē iespējama jebkurā laikā un vietā.

Šajā sakarā izklaides portāls Mango sazinājās ar Dailes teātra aktieri Artūru Skrastiņu, kurš pats šī gada pavasarī kļuva par dvīnīšu tēvu, bet šonedēļ divu pašmāju dzeltenās preses izdevumu vākus rotāja Skrastiņa un aktrises Ilzes Ķuzules-Skrastiņas un viņu piecus mēnešus veco dvīņu fotogrāfijas. Aktieris nemaz neslēpj, ka notikušais ir viņu sarūgtinājis.

"Latvijas prese ir īpaša - tai nav nekā svēta. Lai viņi visi sadeg ellē," novērojumos par pašmāju "dzeltenajiem" medijiem dalās aktieris un uzsver, ka dvīņu Marata un Emīlijas bilžu publicēšana ar vecākiem nebija saskaņota.

"Privātajai Dzīvei mēs īpaši lūdzām bildes nepublicēt, bet viņi to bija izdarījuši, tiesa gan, ar aizmiglotām sejām, bet tomēr," stāsta Skrastiņš, kurš cieši turas pie pārliecības, ka nepilngadīgu bērnu bildes drīkst presē izvietot tikai un vienīgi ar vecāku piekrišanu.

"Ja vecāki paši ir ar mieru, viss ir kārtībā - tā ir viņu izvēle, bet, ja preses izdevums pat nepajautā atļauju, tad..." niknojas aktieris, bet otra preses izdevuma publikāciju, kurā izmantotas it kā anonīma aculiecinieka iesūtītas fotogrāfijas, Skrastiņš pat nevēlējās komentēt, atzīstot, ka par šādu rīcību neesot vērts runāt.

"Mūsu bērni vēl nav kristīti, un mēs nevēlējāmies, lai viņu fotogrāfijas ir žurnālos. Es gribu redzēt, kā šie fotogrāfi un publikāciju autori paši nestu savus bērnus un visiem rādītu. Diez vai tā notiku. Tad kāpēc viņi tā rīkojas ar maniem bērniem? Ar kādām tiesībām viņi to dara?" dusmojas aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!