Foto: Vida Press

Kopš oktobrī publiski tapa zināms, ka Holivudas producents Hārvijs Vainstīns ir seksuāli uzbrucis vairākām sievietēm, arvien jauni viņa upuri ir atraduši drosmi pēc gadiem ilgas klusēšanas beidzot atklāt ietekmīgā kinoindustrijas darboņa nodarījumus.

Tām sievietēm, kuras apsūdz Vainstīnu izvarošanā, tagad pievienojusies amerikāņu aktrise Anabella Soura. Kā vēsta izdevums "The New Yorker", 57 gadus vecā sieviete atklājusi – Vainstīns viņu izvarojis aizvadītā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Aktrise, kuras kontā ir "Emmy" nominācija par Glorijas lomu seriālā "Soprano ģimene", atklājusi – Vainstīns viņai uzbrucis filmas "The Night We Never Met" tapšanas laikā 1993. gadā.

Vainstīns bijis šīs filmas producents un pēc kādas "Miramax" studijas ballītes aizvedis aktrisi mājās. Tiesa, pieklājīgais žests ātri vien pārvērties vardarbībā – kad aktrise jau bija saposusies nakstmieram, vīrietis iekļuvis sievietes miteklī un sācis izģērbties.

"Viņš man iegrūda gultā un uzmetās virsū. Es spēru viņam un kliedzu," senajos notikumos dalījusies aktrise. Tas vīrieti nav atturējis – viņš sagrābis sievietes rokas un izvarojis viņu.

"Kad viņš bija beidzis, viņš ejakulēja uz manas kājas un naktstērpa," detaļas izklāstījusi Vainstīna upure.

Pēc šī atgadījuma aktrisei kļuvis ļoti sarežģīti atrast darbu, viņa no daudziem filmu veidotājiem dzirdējusi, ka "ar viņu esot sarežģījumi", bet, kad pēc vairāku gadu pārtraukuma Anabellai izdevies atgriezties industrijā, viņa par notikušo nevienam nav stāstījusi.

"Es jutos apkaunota. Es jutos pretīgi," atzinusi aktrise un nav slēpusi – klusēt likušas bailes par savu karjeru. Tāpat viņa vēl ilgi par notikušo vainojusi sevi, jo pati varmākam bija atvērusi durvis.

Foto: Vida Press
Ar to gan viņas nelāgā pieredze ar Vainstīnu nav beigusies – 1995. gadā, kad viņa atradusi darbu, atkal uzradies producents, kurš viņas telefona automātiskajā atbildētājā atstājis ziņas un citādi vajājis sievieti. Kad viņš ieradies pie aktrises Londonas viesnīcā, viņa nobijusies tā, ka pēc tam vairākas naktis nav varējusi gulēt, bet durvis aizbarikādējusi ar mēbelēm.

Divus gadus vēlāk Kannās Vainstīns atkal uzradies pie Anabellas viesnīcas istabas durvīm – šoreiz rokās viņam bijusi bērnu eļļas pudelīte, bet pats kungs bijis tērpies vien apakšbiksēs. Šoreiz sievieti no iespējamās vardarbības paglābis tikai zvans viesnīcas personālam. Pēc šī atgadījuma aktrise pārvākusies uz citu numuriņu, bet, kad draugi ieteikuši par notikušo informēt policiju, Anabella apzinājusies, ka nevar to darīt – Vainstīna spēkos bija sagraut viņas karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!