Foto: Mango

Aktieris un improvizācijas teātra kluba Hamlets īpašnieks Rolands Zagorskis (attēlā) ceturtdien, 3. septembrī, atzīmē savu 60 gadu jubileju. Nekādas īpašās svinības par godu apaļajai jubilejai aktieris nav ieplānojis, bet dzimšanas dienas rītu viņš pavadīja kinoteātrī.

Izklaides portāls Mango jubilāru sastapa jaunās latviešu spēlfilmas Medības preses seansā, kurā Zagorskis atveido vienu no galvenajām lomām - kādu policistu, kurš izvarojis jaunu meiteni un nu cenšas izpirkt veco grēku.

"Ir patīkama sajūta, ka ir tik daudz noiets. Pašam par noieto nav lielas bažas. Ir kaut kas izdarīts, gan profesionāli, gan apjēdzot dzīves jēgu. Tas ir galvenais - apjēgt to, kāpēc esi ieradies šajā pasaulē," par izjūtām nozīmīgajā dzimšanas dienā stāsta Zagorskis un atklāj, ka dzimšanas dienu svinēs 10. septembrī, kad plānota filmas Medības pirmizrāde.

Anda Miziša režisēto filmu aktieris redzēja pirmo reizi, bet gan savu, gan kolēģu un filmēšanas grupas paveikto vērtē atzinīgi. "Man likās, ka simpātiski. Tāda jau ir tā modernā dramaturģija - pilina, pilina tik ilgi, kamēr kaut ko sapilina. Te tā arī sanāca, un koptēls izveidojās. Es pirmo reizi apraudājos latviešu filmā," smejoties atzīst aktieris.

Jautāts par citiem piedāvājumiem filmēties, Zagorskis atzīst, ka nekas prātīgs Latvijā nenotiek. "Izņemot vēl nesenā pagātnē draudzīgo Krieviju, nekas cits kinoindustrijā nenotiek, bet uz Krieviju braukt negribas - pārāk tālu. Te jau kino tikpat kā nav, bet es uzskatu, ka šī jaunā filma ir viens no pēdējā laika veiksmīgākajiem projektiem - Miziša filma ir atskaites punkts, kad var runāt par latviešu kino, nevis vienkāršu alošanos un maldīšanos," vērtē Zagorskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!