Basketbolists Andris Biedriņš, kurš noslēdzis līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Goldensteitas "Warriors", visticamāk, būs gados jaunākais Latvijas miljonārs, apstiprināja žurnāla "Klubs" galvenā redaktora vietnieks Lato Lapsa.
18 gadus vecā Biedriņa minimālā alga saskaņā ar noslēgto līgumu tuvākajos trīs gados būs 4,64 miljoni ASV dolāru (2,17 miljoni latu). Pirmajā sezonā Biedriņa alga varētu būt 1,4 miljoni ASV dolāru (757 000 latu).

Lapsa, kurš jau vairākus gadus žurnālā "Klubs" veido Latvijas miljonāru sarakstu, pastāstīja, ka šobrīd jaunākā miljonāre ir atkritumu apsaimniekotāja "L&T Hoetika" bijušā īpašnieka Aleksandra Kņazeva meita.

Miljonāru saraktā tiek iekļauti cilvēki, kuriem ir vismaz vienu miljonu eiro vērti īpašumi. No sportistiem starp bagātākajiem Latvijas iedzīvotājiem ierindoti hokejisti Artūrs Irbe un Sandis Ozoliņš, futbolists Marians Pahars un basketbolists Kaspars Kambala.

Kā ziņots, Biedriņš ir pirmais Latvijas basketbolists, kas izvēlēts NBA draftā. Viņš šā gada draftā bija visaugstāk novērtētais ārvalstu spēlētājs.

Klubs "Warriors" saglabās iespēju pagarināt līgumu ar Biedriņu arī 2007.-2008.gada sezonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!