Foto: DELFI

Pirmssvētku laikā tiek rīkoti dažādi pasākumi, uz kuriem ejot vajadzētu glauni saposties, bet dažreiz gatavošanās prieku aizēno apziņa, ka iecerētais apģērba gabals kļuvis par šauru. Tad talkā tiek ņemtas tā saucamās "brīnumu diētas", un padomus, kā neilgā laikā tikt vaļā no dažiem kilogramiem, zem pūra netur arī androgīnais modelis Jaroslavs Barišņikovs (attēlā).

Sarunā ar DELFI Izklaide viņš pastāstīja, ka, ja līdz pasākumam ir sešas līdz astoņas dienas, talkā var ņemt diētai, kuras laikā aizliegts lietot ogļhidrātus.

"Organisms, neuzņemot cukurus un cieti, sāk izdedzināt enerģiju no taukiem, kas uzkrājušies ķermenī. Pluss šai diētai ir tāds, ka drīkst ēst gaļu, visu trekno un zaļos dārzeņus gandrīz bez ierobežojumiem.

Diemžēl pilnībā nāksies atteikties no rīsiem un citiem putraimiem, kartupeļiem, makaroniem, konditorejas izstrādājumiem, saldinātājiem un pat augļiem. Viss, kas satur cukuru, ir aizliegts," stāsta puisis.

Viņš pārliecinājies, ka šo diētu īpaši grūti ir izturēt pirmās dienas, bet vēlāk, kad jau aprasts un vairs nav tik stingri jāpiedomā, ko drīkst un ko nedrīkst ēst, kļūst vieglāk. Šīs diētas rezultāts esot aptuveni četru kilogramu zaudējums nedēļas laikā.

Gadījumos, ja no liekajiem kilogramiņiem jāatbrīvojas vien pāris dienu laikā, jāizlīdzas ar krietni vien ekstrēmākiem paņēmieniem - piemēram, organisma atūdeņošanu. "Šajā laikā nedrīkst ēst neko sāļu. Tāpat aptiekā var nopirkt urīnizvadīšanas tabletes, kas izraisa aktīvāku nieru darbību," skaidro Jaroslavs.

Ieturot šādu diētu, no organisma izzūd ūdens un sejai atkal parādās vaigu kaili, kā arī puncītis, kas izspiedies, vairs netraucēs. Tiesa, modelis brīdina, ka ar šo tievēšanas veidu ir jāuzmanās, jo, ja netiek uzņemts cilvēkam nepieciešamais ūdens daudzums, tas var izraisīt ādas un gļotādas sausumu, kā arī citus veselības traucējumus.

Vēl viens variants, lai ātri atbrīvotos no puncīša vai novērstu pārēšanās sekas, ir caurejas izraisīšana. "Ja līdz pasākumam ir 18 stundas, droši varat apēst 150 gramus žāvēto plūmju vai arī 300 gramus kazeņu, pāris kivi, bietes vai granātābolu.

Ja daudz laika sevišķi nav, tad drīkst ķerties pie aktivētās ogles pārdozēšanas - nepieciešamas divas tabletes uz 10 kilogramiem svara. Tāpat var dzert detoksikācijas tējas vai arī izmantot caurejas izraisošos medikamentus.

Attīroties zarnām, var dabūt ieplakanu vēderu vakaram, bet paēdot efekts pazudīs nākamajā dienā," pārliecinājies modelis, kurš gan īpaši uzsver, ka šie ir ekstrēmi tievēšanas veidi, kuri nekādā gadījumā nedrīkst aizstāt veselīgu dzīvesveidu un ēšanas paradumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!