Foto: Mango

Nedēļas nogalē Salacgrīvā notiekošā mūzikas un mākslas festivāla Positivus pirmajā diennaktī ierosināti 14 kriminālprocesi par narkotiku lietošanu un glabāšanu, un starp likuma pārkāpējiem bijusi arī pašmāju "ballīšu karaliene" Anete Sončika (attēlā).

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa sestdien, 17. jūlijā, skaidrojusi, ka festivāla laikā policija strādās pastiprinātā režīmā un īpašu vērību pievērsīs tam, lai netiktu lietotas narkotikas, jo pirmajā dienā ierosināto kriminālprocesu saistībā ar narkotiku lietošanu, glabāšanu un izplatīšanu skaits esot ārkārtīgi liels.

Vienā no 14 pirmajā festivāla dienā ierosinātajiem kriminālprocesiem aizdomās turamā ir pazīstamā ''ballīšu karaliene'' Anete Sončika, liecina ziņu aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija un aculiecinieku novērojumi.

''Ja kādam liekas, ka, uzpīpējot zālīti, tas nekas nav, tad nevajadzētu aizmirst, ka par šādām darbībām draud kriminālatbildība un jauniešiem var tikt sagandēta visa turpmākā dzīve,'' uzsvērusi Rekšņa, piebilstot, ka par narkotiku izplatīšanu paredzēti cietumsodi.

Mango atgādina, ka bijušā Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora Andreja Sončika meita Anete aizvadītā gada septembrī pirmo reizi savā mūžā sāka strādāt algotu darbu, kļūstot par administratori kādā viesnīcā, bet darbu un izklaides viņai jāapvieno ar četrus gadus vecās meitiņas Patrīcijas audzināšanu.

Šis nav pirmais gadījums, kad kāda Latvijā pazīstama persona vasaras festivālu laikā iekuļas ķibelē ar apreibinošām vielām - pirms diviem gadiem Liepājā notiekošajā Baltic Beach Party laikā pie dīdžeja un toreizējā Prāta bankas vadītāja Eduarda Švāna tika atrasta marihuāna, bet par šo pārkāpumu vīrietis vēlāk saņēma 30 latu naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!