Foto: Vida Press/Reuters/Scanpix/LETA

Visas pasaules uzmanība šonedēļ tika pievērsta ASV un Krievijas prezidentu Donalda Trampa un Vladimira Putina pirmdien Helsinkos notikušajām samita sarunām, un, lai gan abu valstu līderi vēlāk pauda nostāju, ka tikšanās bijusi ļoti veiksmīga, ne visi ir vienisprātis ar abiem politiķiem. Skarbus vārdus Trampam veltījis arī Holivudas aktieris un bijušais ASV Kalifornijas štata gubernators Arnolds Švarcenegers.

Jau vēstīts, ka Tramps atzina – pēdējo gadu laikā ASV un Krievijas attiecības nav bijušas pārāk labas un pauda cerību, ka viņam izdosies nodibināt labas attiecības ar Krievijas līderi. Savukārt Krievijas prezidents sarunā ar Trampu skaidroja, ka Krievija nekad nav iejaukusies ASV lietās, un Tramps pēc tikšanās atzina, ka ASV izlūkošanas aģentūras, kas ziņoja, ka Krievija iejaukusies ASV prezidenta vēlēšanās, ir kļūdījušās.

Trampa izteikumi ļoti sadusmojuši Švarcenegeru, kurš sociālajos tīklos prezidentam veltījis aizskarošus apzīmējumus, nodēvējot viņu par Putina fanu un citos neglaimojošos vārdos.

"Prezident Tramp, es tikko noskatījos jūsu preses konferenci ar prezidentu Putinu, un tas bija apkaunojoši," "Instagram" tīklā publicētā video sacījis aktieris. "Jūs tur stāvējāt kā tāda maza, slapja nūdele, kā mazs fanu puika," skarbs bijis Švarcnegers.

Tāpat arī bijušais gubernators piebildis – viņam esot radies iespaids, ka Tramps Putinam tūlīt lūgs autogrāfu vai kopīgu selfiju.

"Es domāju, ka šajā preses konferencē jūs burtiskā nozīmē pārdevāt mūsu izlūkdienestu, tiesību sistēmu un, kas vissliktāk, mūsu valsti," sacījis Švarcnegers, piebilstot, ka "jūs esat mūsu prezidents, kas jums lēcies?".

Jau vēstīts, ka arī ASV likumdevēji asi kritizējuši Trampa nekritiskos Krievijai veltītos izteikumus samitā, tos raksturojot kā apkaunojošus un bīstamus.

Tiesa, pēc plašā sašutuma un kritikas izskanēšanas otrdien Tramps nāca klajā ar paziņojumu, ka pirmdien preses konferencē viņš esot kļūdījies un precizēja iepriekš teikto, paziņojot, ka notikusi pārteikšanās un viņš tomēr uzticoties ASV izlūkdienestu secinājumiem.

President Trump, remember, America first.

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on Jul 16, 2018 at 3:53pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!