Foto: Publicitātes foto

Kamēr lielākā daļa topošo mammu gaidību pēdējā trimestrī pārtrauc strādāt un dodas dekrēta atvaļinājumā, dizainere Kristīne Deimon (attēlā) metusies darbos ar pilnu sparu. Pāris mēnešus pirms dzemdībām Deimon atvērusi savu skaistuma salonu, kā arī gatavo jaunu tērpu kolekciju.

Rāvusies no agra rīta līdz vakaram

DELFI Izklaidei atklāj uzņēmīgā sieviete, viņa jau 16 gadu vecumā nonākusi pie atziņas, ka no gaisa nekas nekritīs - ja ko vēlies, ir jāstrādā.

"Es vienmēr esmu zinājusi, ko vēlos. Ņemot vērē to, ka man bija 16 gadi, uz savu galvu nevarēju darīt, ko gribu. Ar mammu vienojāmies, ka izmācīšos nagu meistara profesiju," savus karjeras pirmsākumus atceras Deimon.

Toreiz viņa dzīvojusi Valmierā, bet uzcītīgi braukājusi uz Rīgu, lai apgūtu vajadzīgo arodu. Drīz jau uzņēmīgā meitene uzsākusi darbu Valmierā. "Sākumā bija grūti, daudz kļūdu. Kamēr izmācījos un sapratu katru knifiņu, pagāja laiks. Bet pie tā neapstājos.

Sapratu, ka ar to man ir par maz, izmācījos arī par skropstu meistari. Tas bija mans! Iekārtoju mājās mazu stūrīti darbam, strādāju katru dienu no astoņiem līdz desmitiem vakarā. Tas bija neprāts, bet es biju sajūsmā," darbaholiķes periodu atceras Deimon.

Tad valstī iestājusies krīze, klientu skaits sarucis. Deimon sapratusi, ka jāiet mācīties tālāk, lai sasniegtu jaunas virsotnes.

Kamēr citi mācās vidusskolā, Deimon nopelna auto

"Man dzīvē ir likums: kamēr ir darbs, ir jāstrādā, viss pārējais var pagaidīt, bet vienmēr jābūt laikam ģimenei! Tāpēc, kamēr strādāju no rīta līdz vakaram, nebija laika ne pabeigt divpadsmito klasi, ne iestāties tālāk augstskolā.

Bet nesūdzos. Kamēr citi mācījās vidusskolā, es jau nopelnīju priekš pirmā auto! Tā es pabeidzu skolu un iestājos juridiskajā fakultātē.

Skaistumkopšanas lietiņas palika kā hobijs. Sāku strādāt juridiskā jomā, specializējos dažādu atļauju un licenču gatavošanā lieliem, maziem uzņēmumiem, privātpersonām. Arī tas mani aizrāva - jo vairāk zināju, jo vairāk varēju.

Pagāja gadi, tagad man ir ģimene, būs jau otrs bērniņš. Secināju, ka atkal vēlos ko mierīgāku, tāpēc atgriežos pie skaistumkopšanas. Esmu tipiska darbaholiķe, tāpēc bez darba ir sajūta, ka slīkstu depresijā," sajūtās dalās Deimon.

Pirmsdzemdību atpūtas vietā dubults darbs

Ar sava mīļotā vīrieša palīdzību viņa nupat iekārtojusi savu mazo skaistumkopšanas saloniņu, par kuru plašāku informāciju iegūt un uz procedūrām pierakstīties var salona Facebook lapā.

"Man ir deviņu gadu pieredze nagu meistara profesijā, astoņu - skropstu meistara profesijā. Es nekad nešķiroju cilvēkus, vienmēr katrai atradīšu laiku, kā arī neprasu maģiskas summas. Samaksa ir teju simboliska, lai prieks tiek visām!

Esmu pati gājusi pie dažādiem meistariem, pat par tik lielām summām, ka kļūdām nevajadzētu būt, bet skropstas jau nākamā dienā pusbirušas. Tāpēc iemācījos pati sevi pucēt, lai būtu droša, ka viss ir perfekti," ar pieredzi un talantu palepoties var Deimon.

Paralēli darbam Rīgā viņa rosās arī saloniņā dzimtajā Valmierā. Tam visam papildus Deimon strādā arī pie savas jaunās modes kolekcijas, ko tik ļoti gaida kvalitatīvas modes fani.

"Jau aprīlī, uzreiz pēc bērna dzimšanas, gatavojos prezentēt jauno vakarkleitu kolekciju Black Diamond," nākotnes plānus ieskicē enerģijas pilnā sieviete, kura tam visam pa vidu vēl atrod laiku, lai sportotu un ar savu piemēru iedvesmotu arī citas Latvijas sievietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!