Foto: Privātais arhīvs

Jaunas nedienas piemeklējušas savulaik pašmāju ballīšu zvēra titulu iemantojušo Raivi Raspopovu – neilgi pēc tam, kad plaši tika apspriesta viņa dalība pseidoziņu portālu uzplaukumā Latvijā, nelāgu triecienu piemeklējusi arī cita viņa darbības nozare.

Jau kādu laiku Raspopovs nodarbojas ar automašīnu izīrēšanu, bet šonedēļ šīs rūpalas dēļ viņam nācies piedzīvot asa sižeta filmas cienīgus notikumus.

Vienu no viņa automašīnām – 1997. gada izlaiduma "BMW 520" izīrējuši trīs jaunieši. Termiņš bijis trīs dienas, bet īsi pirms auto saņemšanas atpakaļ pirmdien, 19. decembrī, Raspopovu gaidījis nelāgs pārsteigums.

"Nepilnas divas stundas pirms auto bija jānodod, īrnieks zvanīja un stāstīja, ka auto esot pārstājis strādāt - nevarot ielikt ātrumā," "Delfi Izklaidei" stāsta Raivis.

"Kad ierados pie sava auto, satiku īrnieku, nepaspēju pat sasveicināties, kā no stūra iznāca vīrietis, kurš stādījās priekšā kā kriminālpolicists.

Pirmajā brīdī apstulbu. Policists teica, ka jāpaiet malā un divatā jāparunā. Tad man izskaidroja situāciju un to, cik tā ir ir nopietna.

Izrādījās, ka šie jaunieši ar manu auto pa naktīm brauca uz benzīntankiem zagt degvielu. Lai slēptu pēdas, bija uzlikuši mašīnai citus numurus," šausmu lietas atklāj Raspopovs un stāsta – puišus aizvedusi policija, bet auto viņš nākamajā dienā nogādājis autoservisā.

Ar viņa auto iesaisti noziegumos nebija gana – izrādījās, ka auto izmantotāji to arī krietni apskādējuši. Nosvilināts sajūgs, sašķaidīts priekšējais bamperis, izsists labās puses miglas lukturis, kā arī sasists priekšējā loga stikls – zaudējumus uzskaita Raivis.

"Pats īrnieks skaidroja, ka to izdarījis draugs – piedzēries sitis ar stieni. Radītie zaudējumi ir 600 eiro vērtībā, kuri pašam būs vien jāsedz. Caur policiju un parādu piedziņu naudu centīšos atgūt," optimistiski noskaņots ir Raivis.

Izrādās, ka Raspopova automašīnas ne pirmo reizi iesaistītas noziedzīgos nodarījumos – tie paši jaunieši pirms tam uz nedēļu bija izīrējuši 2002. gada "Mazda" auto, ar kuru arī bija zaguši degvielu. Tagad gan, kā zina teikt Raspopovs, vaininieki aizturēti un uzsākts kriminālprocess.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā "Delfi Izklaidei" apstiprināja, ka "19. decembra vakarā Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa policisti aizturēja 1998. un 2000. gadā dzimušus jauniešus, kuri tiek turēti aizdomās par degvielas zādzību no auto uzpildes stacijas un iespējamo auto numura zīmju zādzību". Tā kā izmeklēšana turpinās, šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!