Foto: F64

Sestdien, 21. martā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas 11. stāvā pulcējās virkne augstu amatpersonu, esošo un bijušo politiķu, inteliģences pārstāvju un citu sabiedrībā zināmu cilvēku, lai suminātu bijušo Valsts prezidentu Valdi Zatleru ar viņa memuāru izdošanu.

Kā grāmatas Kas es esmu atvēršanas svētkos skaidroja pats Zatlers, memuārus viņš rakstījis tāpēc, lai "liktu jums domāt", un milzu rinda pie ieejas Kores zālē liecināja, ka daudzi pēc iespējas ātrāk vēlas iepazīties ar grāmatā apkopotajiem bijušā prezidenta piedzīvojumiem, pārdomām un atklāsmēm.

Lielajā dienā Zatleram blakus bija viņa laulātā draudzene Lilita Zatlere un dēls Kārlis, bet starp viesiem bija daudz sabiedrībā zināmu un ietekmīgu vīru - bijušais prezidents Guntis Ulmanis, bijušie premjeri Andris Bērziņš un Ivars Godmanis, bijušais Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un tagadējais drošībnieku vadītājs Normunds Kažociņš, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers un daudzi citi.

Tāpat starp viesiem bija sastopama Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Valsts kontroliere Elita Krūmiņa, dzejniece Māra Zālīte, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, uzņēmēja Benita Sadauska un citas dāmas, bet premjere Laimdota Straujuma Zatleram bija atsūtījusi apsveikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!