Foto: Publicitātes foto
Viena no populārākajām Krievijas balerīnām un leģendārā latviešu dejotāja Māra Liepas meita Ilze Liepa (attēlā) 46 gadu vecumā laidusi pasaulē savu pirmdzimto meitiņu, kura nosaukta par Nadeždu.

Šis paziņojums Krievijas medijos izplatīts trešdien, un, kā liecina preses informācija, Ilzes Liepas un viņas vīra - uzņēmēja Vladislava Pauļusa - meitiņa piedzimusi bez sarežģījumiem, 49 centimetrus gara un 3,5 kilogramus smaga. Jaunā māmiņa jūtas labi un sola drīzumā atgriezties uz skatuves, kur viņai ir loma Pīķa dāmā.

Šī jau ir Pauļusa trešā meita, bet laulībā ar Ilzi Liepu - pirmā. Vecāki līdz pēdējam brīdim neesot zinājuši bērna dzimumu, jo nebija veikuši ultraskaņas izmeklēšanu.

Maskavā dzimusī Ilze Liepa sarunās ar medijiem par savu privāto dzīvi vienmēr runājusi nelabprāt, bet kādā pirms desmit gadiem tapušā intervijā laikrakstam Diena viņa, viesojoties Rīgā, atzinusi, ka 1998. gadā noslēgtā laulība ar Vladislavu ļoti mainījusi dejotājas dzīvi. "Šī laulība man ir devusi citu dzīves jēgu. Tā ir atdzimšana gan cilvēciskā, gan radošā ziņā."

Mango jau ziņoja, ka par gaidāmajām dzemdībām Krievijas tautas māksliniece Liepa uzzināja pagājušajā gadā, būdama jau 45 gadus veca, un uzreiz samazināja savu fizisko slodzi - viņa uz laiku pārtrauca piedalīties baleta izrādēs, bet ikdienas fizisko vingrinājumu laikā izvēlējās speciālu nodarbību kompleksu grūtniecēm.

Ilze Liepa dzimusi 1963. gada 22. novembrī Māra Liepas un Margaritas Žigunovas ģimenē. Viņa ir Krievijas tautas māksliniece (2002), prēmijas Zelta maska laureāte (2003), Krievijas valsts prēmijas laureāte (2003). Ilze ir arī Andra Liepas māsa.

"Esmu kļuvis par tēvoci!" Krievijas presei priecīgs stāstījis Andris Liepa. "Māsiņa jau ir mājās. Kad sagaidījām Ilzi pie slimnīcas, viņa burtiski slīka puķēs. Vīrs viņai uzdāvināja grozu ar orhidejām. Māsiņa tika galā pati, nekādi ķeizargriezieni nebija vajadzīgi. Ar mūsu baleta rūdījumu iespējams viss. Domāju, ka Ilze tāpat kā ikviena sieviete ļoti sapņoja par meitiņu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!