Foto: AFP/Scanpix

Decembra sākumā pasaulē nāca amerikāņu sabiedrības dāmas un realitātes šovu zvaigznes Kimas Kardašjanas (attēlā) un repera Kanjes Vesta otrais bērniņš - dēlēns Seints. Daudzu fanu prātus nodarbinājis jautājums, ko māmiņa grasās darīt ar placentu, un beidzot noslēpumainības plīvurs kritis.

Ilgu laiku placenta, kura grūtniecības laikā mazuli pasargā no apkārtējās vides ietekmes, tika uzskatīta par medicīnisko atkritumu. Savukārt pēdējos gados gluži vai par modes lietu kļuvusi tās apēšana. Šonedēļ tapis zināms, ka arī Kima nelaidīs postā labu mantu.

Kardašjana savā oficiālajā mājaslapā pavēstījusi, ka viņa nolēmusi placentu likt uz kārā zoba, taču, lai nerastos lieki jautājumi, uzreiz paskaidrojusi, ka tā netiks uzcepta kā steiks, bet gan nodota farmaceitiem, kuri to pārveidos uzturvielām bagātās tabletītēs.

35 gadus vecā Kardašjana pavēstījusi, uz šādu soli viņu pamudinājušas vairākas draudzenītes, kuras rīkojušās līdzīgi. Tāpat viņa apstiprinājusi, ka arī pēc pirmā bērniņa piedzimšanas placenta pārveidota tabletēs.

Kardašjana mudinājusi arī citas grūtnieces laicīgi sākt domāt, kā pēc dzemdībām izmantos savu placentu. Kā pavēstījusi Kima, lietojot tabletes, viņa pati uz savas ādas izjutusi šī medicīniskā atkrituma dziednieciskās īpašības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!