Foto: F64
Viens no Latvijas populārākajiem žurnālistiem Kārlis Streips (attēlā) jau kādu laiku no darba brīvajos brīžos Svētā Pestītāja Anglikāņu baznīcā vada dievkalpojumus angļu valodā.

Streips 1992. gadā bijis viens no anglikāņu draudzes dibinātājiem, un patlaban no viņiem draudzē palicis vienīgais. "Jau kopš tās darbības sākuma esmu asistējis mācītājiem Mārim Sanam un Jurim Cālītim," žurnālam Privātā Dzīve skaidrojis Streips.

Tā kā viņš nav ordinēts mācītājs un arī negrasās par tādu kļūt, saskaņā ar sakramentu Streipa vadītajos dievkalpojumos neesot dievgalda. "Protams, baznīcu apmeklētāji būtu laimīgāki, ja dievkalpojumu vadītu kāds mācītājs. Taču uz Anglikāņu baznīcu uzaicināt kādu citu mācītāju ir sarežģīti tāpēc, ka Latvijā ir ļoti maz mācītāju, kas spētu vadīt dievkalpojumu angļu valodā," atzinis žurnālists un Latvijas Universitātes pasniedzējs.

Streips sevi uzskata par pārliecinātu ticīgo un bieži aizdomājoties par Bībelē rakstīto, tomēr atzīst, ka viņš neesot "perfekts kristietis".

Dievkalpojumus Anglikāņu baznīcā viņš apmeklējot regulāri, jo tur nejūtoties neērti savas netradicionālās seksuālās orientācijas dēļ - tieši šajā baznīcā pirmoreiz Latvijā tika salaulāts geju pāris, kā arī strādājis Māris Sants, viens no pirmajiem sabiedrībā zināmajiem cilvēkiem, kas publiski atklāja savu seksuālo orientāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!