Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkorejas pirmā lēdija Ri Soldžu, kas par Kima Čenuna kundzi kļuva jūlija beigās, piesaistījusi vietējo un ārvalstu mediju uzmanību ar elegantiem tērpiem, kurus viņa kombinē ar Christian Dior somiņu savas valsts iedzīvotāja gada algas apmērā.

Bijusī popdziedātāja kādā pasākumā nesen ieradusies melnbaltā tērpā, kas papildināts ar somiņu, kas Eiropā ir viens no statusa simboliem un kuras vērtība Seulā pārsniedz tūkstoš latus. Tiesa gan, žurnālisti nav noskaidrojuši, vai smalkais aksesuārs nepārstāv Āzijā tik bieži izplatītos pakaļdarinājumus un viltojumus.

Jau ziņots, ka Kima Čenuna laulības notikušas lielā slepenībā. To, ka viņš ir precējies, apliecinājusi Ziemeļkorejas valsts televīzija, paziņojot, ka vadoņa sieva ir "biedre Ri Soldžu".

Šī pati jaunā sieviete, kuras precīzais vecums netiek izpausts, bet kura varētu būt aptuveni 30 gadus veca, jau iepriekš bijusi redzama blakus jaunajam līderim valsts televīzijā oficiālajā valsts dibinātāja Kima Irsena piemiņas pasākumā. Vēlāk sieviete kopā ar vadoni apmeklējusi koncertu Phenjanā.

Ri Soldžu gaume un acīmredzot arī apģērbu iegādei pieejamais budžets asi kontrastē ar viņas tautiešu ikdienas tērpiem, kas parasti norāda uz viņu stāvokli sabiedrībā.

Lai gan dažas sievietes vēl valkā tradicionālos kimono stila apģērbus, daudz vairāk ir militāra piegriezuma uniformu nēsātāju vai sieviešu, kas ģērbjas līdzīgi paplukušām deviņdesmito gadu biroju darbiniecēm.

Tomēr mediji ziņo, ka pašreizējais vadonis ir nolēmis atvieglināt ģērbšanās noteikumus sievietēm. Ja iepriekš bikses drīkstēja valkāt tikai fermu vai fabriku strādnieces, tagad pilsētu ielās parādās arī pieguļošos džinsos un augstpapēžu kurpēs tērptas meitenes.

Fotogalerijā: Ziemeļkorejas pirmā lēdija un viņas tautietes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!