Foto: F64

Jūnija vidū laikrakstā Kursas Laiks publicētā un sabiedrības pretrunīgi vērtētā karikatūra, kurā attēlots Ventspils mērs Aivars Lembergs (attēlā) un Liepājas mērs Uldis Sesks ar kopā sasietiem krāniņiem, ierāmēta un piestiprināta pie sienas Ventspils domē.

Skandalozais zīmējums izstādīts kā papildinājums iepriekšējos gados tapušo karikatūru kolekcijai, kura Ventspils domes telpās apskatāma jau vairākus gadus kopš Lemberga 50. jubilejai par godu rīkotās karikatūru izstādes Livonijas ordeņa pilī.

Ventspils mērs atzinis, ka kopumā sev adresētās karikatūras uztver ar humoru un arī par Kursas Laikā publicēto karikatūru neesot apvainojies, tomēr karikatūra, pēc Lemberga domām, liecinot par tās autora intelektuālo seklumu.

Lembergs uzskata, ka kariķēt var visu, bet cits jautājums, vai karikatūras autora viedoklis saskan ar sabiedrības vairākuma viedokli. "Karikatūra tapa sakarā ar to, ka mēs ar liepājniekiem ciešāk sadarbosimies, lai veicinātu Ventspils, Liepājas un visas Latvijas attīstību. Diez vai sabiedrības vairākums uzskata, ka tas ir slikti un kariķējami," uzskata Ventspils vadītājs.

Lembergs arī atgādināja, ka savulaik viņa karikatūras bieži publicējis laikraksts Diena, taču, redzot, ka viņš karikatūru dēļ nekrīt izmisumā un "neplēš matus no galvas", bet - gluži otrādi - piestiprina karikatūras domē pie sienas, laikraksts pārstājis viņu kariķēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!