Foto: Privātais arhīvs
Tautas niknums par dzīves apstākļiem Latvijā turpina pieņemties spēkā. Pat tāda slavena dziedātāja kā Liene Greifāne (attēlā) atzinusies, ka nespēj tikt galā ar nodokļu un dažādu maksājumu slogu, tāpēc nopietni apsver aizbraukšanu no valsts.

"Ziniet, es pilnībā saprotu katru aizbraukušo latvieti, jo šeit dzīvot var tikai īsti patrioti, idioti un tie, kuriem vienkārši nav citas izejas. Mūsu valsts vīri un sievas nedomā par mūsu tautiešiem, nedomā par viņu vajadzībām un ģimenēm.

Mūsu valsts vīriem nerūp, ka valsts turas uz mūsu maksātajiem nodokļiem un Eiropas naudas. Valsts vīri un sievas domā tikai par to, kā vēl vairāk optimizēt mūsu naudu savos maciņos. VID darbinieki nekad nepalaidīs garām divus eiro, kurus esi aizmirsis samaksāt, bet paši nez no kurienes būs iekrājuši miljonus.

Es esmu Latvijas zemes patriote, taču arī mēs ar ģimeni aizvien vairāk sākam domāt par aizbraukšanu. Vai kāds mūs var pie tā vainot? Vainot var vienīgi tautas kalpus, kuri saņem vairāku tūkstošu lielu atalgojumu, lai samazinātu mūsu ienākumus," skarbu viedokli "Facebook" ierakstā paudusi Greifāne.

Māksliniece atklājusi, ka "parēķinot, cik ir jāpelna, lai samaksātu par degvielu, par stāvvietām, autobusiem un nodokļiem, slikta dūša paliek".

Greifāne publicējusi arī savu personīgo bēdu stāstu. "Man uzņēmumam atņēma PVN dēļ nesamaksātiem simts eiro, bet tas, ka tūkstoši samaksāti nodokļos, nevienam nerūpēja. Es vairs netaisīšu uzņēmumu Latvijā, lai cik arī pašai skumji būtu, taču kaimiņiem nodokļi kaut kā cilvēcīgāk salikti.

Vismaz jutīšu, ka kaut kas paliek pāri, nevis man vēl jāpiemaksā, lai nodarbotos ar biznesu. Kur vēl priekšnieks var pelnīt mazāk, nekā padotie? Mums viss ir uz fanātisma un mīlestības uzbūvēts, paši strādājam kā auni un mēģinām maksāt nodokļus par neizbraucamiem ceļiem, neprofesionāli veiktiem darbiem un tā tālāk.

Mūsu bērnus māca nomāktas pasniedzējas, kuras knapi spēj galus savilkt kopā, un mēs, tie pozitīvie, vēl mēģinām atrast to skaisto un foršo, par ko pasmaidīt dienas laikā, bet tad mēneša beigās atnāk maksājumi, un tu saproti, ka par maz strādā," šausminājusies zvaigzne.

Greifāne atklājusi, ka arī viņai reiz gribētos "dzīvot normāli". "Es nesaku nereāli kruti, bet normāli. Tā, lai var bērnus aizvest uz pulciņiem, uz ekskursijām, lai vienu reizi gadā ģimene varētu aizbraukt ceļojumā un atļauties Ziemassvētkos nopirkt katram pa dāvaniņai.

Mums ir jāizvēlas starp it kā pašsaprotamām lietām, kurām visām būtu jābūt normālas ģimenes ikdienā, jāizvēlas viena vai divas no tām. Paldies Dievam, ka vēl ir iespēja to visu vilkt un prieku no bērniem un ģimenes gūt, bet kas būt tālāk, to Dievs vien zina," savu sūro stāstu atklājusi dziedātāja, kas ārēji šķiet īsts spozmes iemiesojums.

Greifāne paziņojusi, ka par emigrēšanu domā jau gadu, tiesa, tas, kas pagaidām attur, ir uztraukums, kā ārzemju skolās iedzīvosies bērni.

Drīz pēc publiskajām atklāsmēm māksliniece gan izdzēsusi ierakstu no "Facebook" un paziņojusi faniem, lai pagaidām nesatraucas – tuvākajā laikā ģimene emigrēt vēl neplāno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!