Foto: Vida Press
Lielbritānijas princis Viljams (attēlā) atšķirībā no citiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem šonedēļ neapmeklēja Nāciju Sadraudzības dienas dievkalpojumu, bet gan izklaidējās ar draugiem Šveices Alpos un naktsklubos, izpelnoties par to asu mediju un sabiedrības kritiku.

Pirmdien britu karaļnama pārstāvji devās uz dievkalpojumu Vestminsteras abatijā, bet princis Viljams, kā atklāj mediju rīcībā nonākuši videoieraksti, ar draugiem lietoja alkoholu un dejoja Šveices kūrorta Verbjē naktsklubā "Farinet".

Mediju uzmanības lokā nonākušas fotogrāfijas, kurās princis redzams, tērzējot ar vismaz divām, gaišmatainām kluba darbiniecēm, tosrtarp modeli Sofiju Teilori. Videoierakstos arī redzams, ka princi pavadīja vismaz divi par nodokļu maksātāju līdzekļiem finansēti Skotlendjarda virsnieki, kas gādāja par Viljama drošību izklaižu laikā.

Šveicē 34 gadus vecais princis Viljams kopā ar draugiem ieradās, lai atpūstos slēpojot. Viņa sieva Katrīna un abi bērni palika Lielbritānijā, kur princis Viljams atgriezās pirmdienas pēcpusdienā.

Izvēle neapmeklēt karaliskās ģimenes darba kārtībā nozīmīgu pasākumu ir atjaunojusi kritiku, ka princis Viljams nelabprāt iesaistās karaliskās ģimenes pienākumu izpildē.

Pirmdien Nāciju Sadraudzības dievkalpojumu apmeklēja karaliene Elizabete II, Filips, princis Čārlzs ar sievu Kamilu, princis Harijs, princis Endrjū un princis Edvards.

Kensingtonas pils gan norādīja, ka ne Viljams, ne Katrīna šogad neplānoja apmeklēt Nāciju Sadraudzības dienas dievkalpojumu. "Viņa darba kārtība ir privāta, un mēs to nekomentēsim," aicinājumu izteikties par Viljama slēpošanas braucienu noraidīja pils preses pārstāvis.

Viljama un viņa sievas Katrīnas neierašanās bija īpaši pamanāma, jo divus iepriekšējos gadus viņi apmeklēja šo pasākumu.

Kembridžas hercogs jau iepriekš izpelnījies kritiku par to, ka kūtri iesaistās karaliskās ģimenes pienākumos. Piemēram, pērn 90 gadus vecā karaliene un viņas 95 gadus vecais vīrs piedalījās attiecīgi 332 un 219 vizītēs un sanāksmēs, bet Viljams kā karaliskās ģimenes pārstāvis apmeklēja vien 188 pasākumus.

Foto: Reuters/Scanpix
Jaunākie dati liecina, ka Viljams šogad 13 dienas veltījis oficiāliem karaļnama pienākumiem, viņa sieva Katrīna tādus pienākumus pildījusi 12 dienu, bet karaliene – 24 dienas. Viljama brālis princis Harijs karaļnama oficiālos pienākumus šogad pildījis 17 dienu. Šie dati neietver gatavošanos pasākumiem un citus pienākumus, bet gan tikai oficiālus apmeklētos pasākumus.

Viljams, kurš strādā nepilnu slodzi kā Austrumanglijas gaisa neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pilots, šonedēļ kopā ar sievu dosies oficiālā vizītē uz Parīzi.

Janvārī Viljams paziņoja, ka vasarā atstās pilota darbu, lai pilnībā pievērstos karalisko pienākumu pildīšanai. Viņš arī plāno ar ģimeni pārcelties uz dzīvi Londonā, lai vairāk iesaistītos oficiālos pienākumos un labdarībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!